Bolognai spagetti egyszerűen

Fenséges bolognai spagetti (Spaghetti Bolognese) receptet hoztam, mert az egyszerű tésztás ételt szinte mindenkinek kedvére való. Az olasz tésztás ételre szinte már magyar fogásként tekintünk.  

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g spagetti tészta,
  • 600 g darált sertéshús,
  • 200 g reszelt sajt, (parmezán vagy trappista)
  • 100 g bazsalikomos paradicsomszósz vagy sűrített paradicsom,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • oregánó,
  • majoranna,
  • só,
  • fekete bors,
  • 4 ek olívaolaj.

Elkészítése

  • a hagymát finomra vágjuk,
  • egy kis olajon üvegesre pirítjuk,
  • hozzáadjuk a darált húst,
  • hozzáaadjuk a sót, borsot, oregánót, majorannát,
  • hozzáadhatjuk az apróra felvágott fokhagymát,
  • pároljuk, míg a hús kifehéredik,
  • hozzáadjuk a paradicsomszószt vagy sűrítményt,
  • időnkénti kevergetéssel lefedve készre főzzük,
  • közben főzzük ki a spagettit,
  • egy nagy edényt 3/4 részig töltsünk fel vízzel,
  • tegyünk bele sót és egy pici olajat,
  • amikor víz forrni a víz, rakjuk bele a tésztát,
  • néha keverjük meg és főzzük a kívánt keménységűre/puhaságúra,
  • szűrjük le,
  • majd ugyanabba a lábasba tegyük vissza, és adjunk hozzá 1-2 evőkanál olajat, alaposan keverjük össze,
  • tálaláskor először a tésztából merjünk a tányérra, majd erre tegyük a húsos raguból,
  • a tetejét pedig szórjuk meg a reszelt sajttal.

Magyarországon sokan rántott csirkemellet vagy rántott sertésbordát kínálnak hozzá és trappista sajttal szórják meg permezán sajt helyett.

Nagyon köszönjük a fotót Farkas Ancsának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy − 3 =