Narancsos-csokis keksz receptje

Narancsos-csokis keksz recepjét kaptuk olvasónktól. Íze miatt igazi téli finomság. Hosszan eláll, így már akár december elején megsüthetjük és biztosak lehetünk benne, hogy a betoppanó barátokat, rokonokat lesz mivel megkínálni. Persze csak akkor, ha jól eldugjuk a dobozt a család elől.

narancsos-csokis keksz

Horváth Adri vallomása: “Nálunk nagy kedvenc a narancsos-csokis keksz. Gyorsan elkészül, de javaslok rögtön dupla adaggal kezdeni. Fémdobozban sokáig eláll, ha jól el tudjuk rejteni.”

Narancsos-csokis keksz hozzávalói

  • 17,5 dkg liszt,
  • 75 g étkezési keményítő,
  • 12,5 dkg fagyos vaj/margarin,
  • 12,5 dkg porcukor,
  • 1 narancs reszelt héja,
  • 1 keáskanál sütőpor,
  • 10 dkg aprított étcsokoládé (én a 70%-os narancsosat szoktam használni).

Elkészítése

  • a keksz hozzávalóit összegyúrjuk,
  • 30 percig hűtőben pihentetjük,
  • kinyújtjuk
  • tetszőleges formákat szaggatunk,
  • közepes hőmérsékleten pár perc alatt megsütjük.

Nagyon köszönjük a receptet Horváth Adrinak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

12 − öt =