Töltött cukkini maradék pörköltből

Nagyszüleink még mesterei voltak a maradék ételek újrahasznosításának. Engem is mindig úgy tanítottak a szüleim, hogy ételt nem dobunk ki. Rendszeresen gyakorlom is. Ezért is örültem a töltött cukkini maradék pörköltből receptjének. 

Töltött cukkini maradék pörköltből

A cukkini napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalubban felhasználható zöldsége. Sokan csak bepanírozva, zsírban kisütve készítik, de még a rántott cukkininek is rengeteg változata van. Egyetlen egy zöldség sincs, aminek felhasználására annyi receptet osztottam meg, mint cukkiniból. Húsmentes ételek, mint például a hamis velő cukkiniből, a cukkini chatni, a cukkinikrém,  vagy a sajtos cukkini épp úgy megjelnetek, mint a görögök nemzeti étele és kedvence a cukkinimuszaka.

A leveleket a kapros-citromos cukkini krémleves és a póréhagymás cukkini krémleves képviselte.

A húsos-cukkinis ételek közül az én személyes kedvencem a kapros-cukkinis csirkemell.

De nem maradt ki a cukkini savanyúság télire és még sütemény is volt, a cukkinis-diós süti.

Töltött cukkini maradék pörköltből

Mihály Klára a maradék pörköltből készített töltött cukkininek az elkészítését árulta el.

Hozzávalók

  • maradék pörkölt vagy más fűszeres étel,
  • rizs,
  • cukkini
  • sajt.

„Maradék marhapörkölttel megtöltöttem egy cukkinit, amit bevittem a kertből. Ketté vágtam, egy tasakos rizst megfőztem, a marhapörivel összekevertem és a cukkinibe töltöttem. Egy tepsibe kis vizet öntöttem és beletettem a cukkinit. Alufólia alatt kb 35-40 percig párolódott, majd kis reszelt sajtot szórtam a tetejére és azt még rápirítottam. Nagyon finom. Lehet bármilyen más fűszeres mardékkal is tölteni.”

Nagyon köszönöm a receptet Mihály Klárának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük