Töltött cukkini maradék pörköltből

Nagyszüleink még mesterei voltak a maradék ételek újrahasznosításának. Engem is mindig úgy tanítottak a szüleim, hogy ételt nem dobunk ki. Rendszeresen gyakorlom is. Ezért is örültem a töltött cukkini maradék pörköltből receptjének. 

Töltött cukkini maradék pörköltből

A cukkini napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalubban felhasználható zöldsége. Sokan csak bepanírozva, zsírban kisütve készítik, de még a rántott cukkininek is rengeteg változata van. Egyetlen egy zöldség sincs, aminek felhasználására annyi receptet osztottam meg, mint cukkiniból. Húsmentes ételek, mint például a hamis velő cukkiniből, a cukkini chatni, a cukkinikrém,  vagy a sajtos cukkini épp úgy megjelnetek, mint a görögök nemzeti étele és kedvence a cukkinimuszaka.

A leveleket a kapros-citromos cukkini krémleves és a póréhagymás cukkini krémleves képviselte.

A húsos-cukkinis ételek közül az én személyes kedvencem a kapros-cukkinis csirkemell.

De nem maradt ki a cukkini savanyúság télire és még sütemény is volt, a cukkinis-diós süti.

Töltött cukkini maradék pörköltből

Mihály Klára a maradék pörköltből készített töltött cukkininek az elkészítését árulta el.

Hozzávalók

  • maradék pörkölt vagy más fűszeres étel,
  • rizs,
  • cukkini
  • sajt.

“Maradék marhapörkölttel megtöltöttem egy cukkinit, amit bevittem a kertből. Ketté vágtam, egy tasakos rizst megfőztem, a marhapörivel összekevertem és a cukkinibe töltöttem. Egy tepsibe kis vizet öntöttem és beletettem a cukkinit. Alufólia alatt kb 35-40 percig párolódott, majd kis reszelt sajtot szórtam a tetejére és azt még rápirítottam. Nagyon finom. Lehet bármilyen más fűszeres mardékkal is tölteni.”

Nagyon köszönöm a receptet Mihály Klárának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 179
  • 3
  •  
  •  
  • 179
  •  
  • 3
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás