Töltött cukkini maradék pörköltből
Nagyszüleink még mesterei voltak a maradék ételek újrahasznosításának. Engem is mindig úgy tanítottak a szüleim, hogy ételt nem dobunk ki. Rendszeresen gyakorlom is. Ezért is örültem a töltött cukkini maradék pörköltből receptjének.
A cukkini napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalubban felhasználható zöldsége. Sokan csak bepanírozva, zsírban kisütve készítik, de még a rántott cukkininek is rengeteg változata van. Egyetlen egy zöldség sincs, aminek felhasználására annyi receptet osztottam meg, mint cukkiniból. Húsmentes ételek, mint például a hamis velő cukkiniből, a cukkini chatni, a cukkinikrém, vagy a sajtos cukkini épp úgy megjelnetek, mint a görögök nemzeti étele és kedvence a cukkinimuszaka.
A leveleket a kapros-citromos cukkini krémleves és a póréhagymás cukkini krémleves képviselte.
A húsos-cukkinis ételek közül az én személyes kedvencem a kapros-cukkinis csirkemell.
De nem maradt ki a cukkini savanyúság télire és még sütemény is volt, a cukkinis-diós süti.
Töltött cukkini maradék pörköltből
Mihály Klára a maradék pörköltből készített töltött cukkininek az elkészítését árulta el.
Hozzávalók
- maradék pörkölt vagy más fűszeres étel,
- rizs,
- cukkini
- sajt.
„Maradék marhapörkölttel megtöltöttem egy cukkinit, amit bevittem a kertből. Ketté vágtam, egy tasakos rizst megfőztem, a marhapörivel összekevertem és a cukkinibe töltöttem. Egy tepsibe kis vizet öntöttem és beletettem a cukkinit. Alufólia alatt kb 35-40 percig párolódott, majd kis reszelt sajtot szórtam a tetejére és azt még rápirítottam. Nagyon finom. Lehet bármilyen más fűszeres mardékkal is tölteni.”
Nagyon köszönöm a receptet Mihály Klárának!