Kapros-citromos cukkini krémleves

A kapros-citromos cukkini krémleves igazi nyári finomság. Friss, hűsítő ízét jól kiemeli a tetejére kerülő sajtchips. A cukkini termesztése egyszerű, kezdő kertészeknek is bátran ajánlható.

kapros-citromos cukkini krémleves

Wolf Márti kérésére közkinccsé teszem a kedvenc cukkini krémlevesünk receptjét.

Kapros-citromos cukkini krémleves hozzávalói

  • 1 db vöröshagyma,
  • 1 evőkanál vaj,
  • 1 db cukkini,
  • 1 db burgonya,
  • 1/2 liter víz,
  • 1 kis csokor aprított kapor,
  • 1/2 citrom leve,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 1 dl tejföl.

Kapros-citromos cukkini krémleves elkészítése

  • a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk,
  • 1 evőkanál vajon lassú tűzön megpároljuk,
  • a cukkinit megmosunk, és ha szép egészséges a héja, nem is kell meghámozni, csak feldarabolni,
  • hozzáadjuk a hagymához,
  • a burgonyát is hozzáaprítjuk,
  • 1/2 liter vízzel felöntjük, 
  • kb. 20 perc alatt megfőzzük,
  • 1 kis csokor aprított kaporral, 1/2 citrom levével, 1 teáskanál cukorral ízesítjük,
  • 1 dl tejfölt teszünk hozzá, és az egészet botmixerrel simítjuk,
  • sajtchipset teszünk a tetejére,
  • jó étvággyal elfogyasztjuk.

Sajtchips elkészítése

  • egy teflon serpenyőt felforrósítunk,
  • és a közben lereszelt sajttal VÉKONYAN ! megszórjuk,
  • 1-2 perc alatt felolvad, folyóssá válik,
  • kicsit tovább hagyjuk sülni, amíg enyhén rózsaszín lesz,
  • ne ijedj meg, még akkor is folyni fog,
  • elzárjuk a tüzet, pár perc múlva megszilárdul,
  • tányérra borítjuk, és konyhai ollóval tetszés szerinti darabokra vágjuk,
  • ha nem fogyna el a levesbe, akkor rájárunk napközben.

Szinte bármilyen sajtból készíthetjük, én chedárt használtam, mert azt szeretem.

Nagyon köszönjük a receptet Farkas Ancsának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük