Category: Lekvárok, befőttek
Lekvárok, befőttek, dzsemek, ízek, gyümölcsök eltevése télire, gyümölcsök tartósítása, gyümölcsök befőzése, raktározás télire, tartósítási ötletek
A házi csipkebogyó lekvár vagy népies nevén a hecsedli nagyon finom és C-vitaminban gazdag finomság. Elkészítése azonban nem egy leányálom. Nagyon macerás az előkészítése is és hosszan kell főzni is. Elszántaknak és finom ízre...
Nagyanyáink aranyalmának becézték az ősz kivételes ajándékát, amit hol birsalmának, hol birskörtének hívnak. Ugyanarról a termésről van szó, attól függően nevezik így vagy úgy, hogy melyikre hasonlít az alakja. Nyersen szinte ehetetlen. Válogass a...
A narancsos-citromos sütőtök dzsem igazi téli finomság. A pikáns dzsem kitűnő magában, vajas kenyérre, palacsintába, buktába vagy bármilyen más süteménybe. Elkészítése nem bonyolult, olvasónk el is árulja a hozzávalókat és a főzés mikéntjét. Narancsos-citromos...
A birsalmasajt az egyik gyermekkori kedvencem. Birsalmafánk ugyan sosem volt, de valahogy mindig kaptunk a zamatos gyümölcsből a szomszédoktól vagy rokonokról. Kicsit macerás elkészíteni, de igazán megéri. A birsalmasajt a vitamindús birs felhasználásának egyik...
A birsalma nem épp a legkedveltebb gyümölcs, talán azért, mert fanyar íze és keménysége miatt a hazánkban termett gyümölcsök nyersen nem igen fogyaszthatók. Több gyógyhatása is ismert: segít megelőzni a megfázást és az influenzát,...
A sütőtök az ősz egyik kedvelt vitaminbombája. Legtöbben egyszerűen csak megsütik és úgy fogyasztják, pedig sokkal több mindenre használható. Készülhet belőle leves, sütés nélküli sütemény, torta, sőt még lekvár is. A legjobb sütőtökös receptek...
A birsalmasajt mikróban készítve recept azért tetszett meg, meg gyors és egyszerű. Emlékszem rá, hogy anyukám mindig órákig főzte a birsalmát, hogy elveszítse a nedvességet és megfelelő állagú legyen. A birsalmának már a megpucolása is...
Birsalmasajt otellószőlővel recept és fotó érkezett egy olvasótól. Nagyon jól néz ki, legszívesebben azonnal beleharapna az ember. Természetesen a készítés módja sem maradt titokban, eláruljuk, hogy lesz ilyen látványos az őszi birsalmás és szőlős...