Category: Lekvárok, befőttek

Lekvárok, befőttek, dzsemek, ízek, gyümölcsök eltevése télire, gyümölcsök tartósítása, gyümölcsök befőzése, raktározás télire, tartósítási ötletek

mirabella szilva

Mirabella szilva, az alulértékelt gyümölcs

Az utak mentén akár vadon is termő, apró szemű mirabella szilvát (Prunus mirabella) a köznyelv leginkább cseresznyeszilva vagy potyóka szilva néven ismeri, bár van ahol fosóka szilvának hívják. Kis, gömbölyű gyümölcse sárga, narancssárga vagy...

sárgabarack lekvár készítése

Gyümölcs befőzés alapok – milyen gyümölcsöt főzzek be?

Lédús gyümölcsök nélkül elképzelhetetlen a nyár. Szerencsére nagyon jó módszerek léteznek arra, hogy ezeket a ízeket konzerváljuk és ne csak a legmelegebb évszakban élvezzük. Az ízletes lekvárok, ínycsiklandó üvegbe zárt kincsek elkészítése, vagyis gyümölcs...