Bazsalikomos paradicsomlekvár

Bazsalikomos paradicsomlekvár az olaszos ízek kedvelőinek kamrájából nem hiányozhat. Főleg, ha a paradicsom is megterem a kertben. Egyszerű és nagyszerű a recept és kitűnő a végeredmény.

Bazsalikomos paradicsomlekvár

Bazsalikomos paradicsomlekvár

Kovács Katalin készítette a különleges paradicsomlekvárt, amit az alábbi szavakkal ajánlott figyelmünkbe: “Igazából ez bazsalikomos sürített paradicsom, pici cukorral ízesítve és dzsemfixet tettem bele, hogy lekvárszerű legyen. Mi leggyakrabban reggelire, rántotta, sült szalonna, tepertő mellé fogyasztjuk.”

Paradicsomlekvárhoz keményhúsú és kevés levet és kevés magot tartalmazó paradicsomfajta a legalkalmasabb. Ilyen például a lucullus paradicsom.

Hozzávalók

  • 2 kg érett paradicsom,
  • 1 teáskanál só,
  • 10-15 dkg cukor,
  • fél citrom leve,
  • 1 csomag dzsemfix,
  • 3-4 szál bazsalikom.

Elkészítése

  • alaposan mossuk ki az üvegeket,
  • mossuk meg a paradicsomokat,
  • a paradicsomokat forrásban lévő vízbe tegyük egy percre,
  • majd hideg vízzel telt edénybe tesszük,
  • ezután könnyen le tudjuk húzni a héját,
  • a paradicsomot kis kockákra vágjuk,
  • feltesszük a tűzre főni egy kevés cukorral,
  • közben megmossuk és apróra vágjuk a bazsalikomot,
  • ha megfőtt a paradicsom, hozzáadjuk a többi cukrot, a sót, a dzsemfixet,
  • továbbfőzve besűrítjük,
  • ha kész hozzáadjuk a bazsalikomot és a citromlevet,
  • kóstoljuk meg és ha szükséges, fűszerezzük tovább,
  • még forrón azonnal tegyük üvegekbe,
  • zárjuk le az üvegeket és öt percre állítsuk fejre, ezzel csírátlanítjuk az üvegeket.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Kovács Katalinnak!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 130
  • 6
  •  
  •  
  • 130
  •  
  • 6
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − kettő =