Natúr lecsó télire – egyszerű, gyors, finom

Natúr lecsó télire eltevése különösen annak éri meg, akinek a kertjében megteremnek a hozzávalók. Kár lenne veszni hagyni a megtermelt paprikát és paradicsomot. Bár ha olcsón hozzájutunk a zöldségekhez a piacon, akkor is érdemes pár üveggel eltenni. Igazán gyors és egyszerű tartósítási módot hoztam.

natúr lecsó télire

Nagyon jól jön, ha van az éléskamrában egy üveg kész lecsó, amit gyorsan és egyszerűen fel tudunk használni. A télire eltett lecsó jó alapanyag lehet vegetáriánus és húsos ételekhez is. 

Ha sima lecsót kívánunk, egyszerűen csak hagymát pirítunk egy kis zsiradékon és ráöntjük az üveg tartalmát. Ízesíteni és tálalni pont olyan változatosan tudjuk, mint a nyáron frissen készített lecsót

Anyukám is rendszeresen tesz el lecsót, amit aztán én is előszeretettel kapok elő télen, ha valami gyorsat szeretnék főzni.

Natúr lecsó télire hozzávalói

  • paradicsom,
  • paprika,
  • olvasztott zsír.

Natúr lecsó télire elkészítése

  • alapos mosással előkészítem az üvegeket,
  • a paradicsomot és a paprikát megmosom,
  • mindkettőt feldarabolom,
  • a paradicsomot felteszem főni,
  • amikor félig megfőtt, hozzáteszem a paprikát is,
  • tovább főzöm, úgy, hogy a paprika csak háromnegyedig legyen kész, tehát még legyen egy kis ropogóssága, tartása,
  • még forrón az üvegekbe rakom, 
  • egy ujjnyi olvasztott zsír öntök rá,
  • az üvegeket légmentesen lezárom,
  • száraz dunsztban (meleg ruhák közé bugyolálva) hagyom kihűlni.

Nagyon köszönjük a receptet Kovács Katalinnak!

További paprika tartósítási ötletek télire

  • 211
  •  
  • 8
  •  
  •  
  • 211
  •  
  • 8
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás