Natúr lecsó télire – egyszerű, gyors, finom

A natúr lecsó télire eltevése különösen annak éri meg, akinek a kertjében megteremnek a hozzávalók. Kár lenne veszni hagyni a megtermelt paprikát és paradicsomot. Bár ha olcsón hozzájutunk a zöldségekhez a piacon, akkor se habozzunk, mindenképp spájzoljunk be pár üveggel. Az igazán gyorsan és egyszerűen eltehető lecsó sok oldalúan használható a konyhában, vegetáriánus és húsos ételek egyaránt készíthetők belőle. Már mutatom is a receptet!

natúr lecsó télire

Natúr lecsó télire receptje

Nagyon jól jön, ha van az éléskamrában egy üveg kész lecsó, amit gyorsan és egyszerűen fel tudunk használni. A télire eltett lecsó jó alapanyag lehet vegetáriánus és húsos ételekhez is.

Ha sima lecsót kívánunk, egyszerűen csak hagymát pirítunk egy kis zsiradékon és ráöntjük az üveg tartalmát. Ízesíteni és tálalni pont olyan változatosan tudjuk, mint a nyáron frissen készített lecsót.

Anyukám is rendszeresen tesz el lecsót, amit aztán én is előszeretettel kapok elő télen, ha valami gyorsat szeretnék főzni.

Hozzávalók

  • paradicsom,
  • paprika,
  • olvasztott zsír.

Natúr lecsó télire elkészítése

  • alapos mosással előkészítem az üvegeket,
  • a paradicsomot és a paprikát megmosom,
  • mindkettőt feldarabolom,
  • a paradicsomot felteszem főni,
  • amikor félig megfőtt, hozzáteszem a paprikát is,
  • tovább főzöm, úgy, hogy a paprika csak háromnegyedig legyen kész, tehát még legyen egy kis ropogóssága, tartása,
  • még forrón az üvegekbe rakom,
  • egy ujjnyi olvasztott zsír öntök rá,
  • az üvegeket légmentesen lezárom,
  • száraz dunsztban (meleg ruhák közé bugyolálva) hagyom kihűlni.

Nagyon köszönjük a receptet Kovács Katalinnak!

További lecsó receptek

A sokolodalúan elkészítő lecsó igazi nyári étel. Szinte minden családban máshogy készül. Persze mindenki a saját családi lecsó receptjére esküszik. Létezik belőle húsos és vegetáriánus változat is. Fő alapanyagai, a hagyma, a paprika és a paradicsom mellé kerülhetnek bele egyéb zöldségek, például cukkini, padlizsán is. Bazsalikommal, rozmaringgal vagy egyéb fűszerekkel, virslivel, füstölt kolbásszal is megbolondíthatjuk. Tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával vagy egyéb körettel is, de sokak szerint friss, ropogós kenyérrel az igazi. Egyes vidékeken elképzelhetetlen tejföl nélkül. Már mutatom is olvasónk Anyukájának kitűnő lecsó receptjét.

Amikor megkérdeztem az olvasókat, hogy készítik a lecsót, nem is gondoltam, hogy olyan változatokat is írnak majd, amelyek számomra teljesen ismeretlenek. Nem véletlen, hogy népszerű étel. Igen változatosan fogyasztható, az olvasók által megírt lecsó variációk ráadásul megindítják a fantáziát. Már is eszembe jutott melyiket próbálom ki legközelebb.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük