Natúr lecsó télire – egyszerű, gyors, finom
Natúr lecsó télire eltevése különösen annak éri meg, akinek a kertjében megteremnek a hozzávalók. Kár lenne veszni hagyni a megtermelt paprikát és paradicsomot. Bár ha olcsón hozzájutunk a zöldségekhez a piacon, akkor is érdemes pár üveggel eltenni. Igazán gyors és egyszerű tartósítási módot hoztam.
Nagyon jól jön, ha van az éléskamrában egy üveg kész lecsó, amit gyorsan és egyszerűen fel tudunk használni. A télire eltett lecsó jó alapanyag lehet vegetáriánus és húsos ételekhez is.
Ha sima lecsót kívánunk, egyszerűen csak hagymát pirítunk egy kis zsiradékon és ráöntjük az üveg tartalmát. Ízesíteni és tálalni pont olyan változatosan tudjuk, mint a nyáron frissen készített lecsót.
Anyukám is rendszeresen tesz el lecsót, amit aztán én is előszeretettel kapok elő télen, ha valami gyorsat szeretnék főzni.
Natúr lecsó télire hozzávalói
- paradicsom,
- paprika,
- olvasztott zsír.
Natúr lecsó télire elkészítése
- alapos mosással előkészítem az üvegeket,
- a paradicsomot és a paprikát megmosom,
- mindkettőt feldarabolom,
- a paradicsomot felteszem főni,
- amikor félig megfőtt, hozzáteszem a paprikát is,
- tovább főzöm, úgy, hogy a paprika csak háromnegyedig legyen kész, tehát még legyen egy kis ropogóssága, tartása,
- még forrón az üvegekbe rakom,
- egy ujjnyi olvasztott zsír öntök rá,
- az üvegeket légmentesen lezárom,
- száraz dunsztban (meleg ruhák közé bugyolálva) hagyom kihűlni.
Nagyon köszönjük a receptet Kovács Katalinnak!