Anyukám mennyei lecsója – lecsó recept
Anyukám mennyei lecsója. Micsoda név. Szeles Olga olvasónk osztotta meg ezzel a névvel a gusztusos lecsót. A lecsó igazi nyári finomság, szinte minden családban máshogy készül. Persze mindenki a saját családi lecsó receptjére esküszik. Az én anyukám mennyei lecsója másként készül, nincs benne sem bazsalikom, sem rozmaring. De biztos vagyok benne, hogy Olga anyukájának a lecsója is megérdemel legalább egy kipróbálást. Már is itt a egy kitűnő lecsó recept.
Anyukám mennyei lecsója – lecsó recept
Hozzávalók
- 2 fej hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 paradicsom,
- 6-7 paprika,
- füstölt szalonna,
- 4 virsli,
- 1 db füstölt kocka,
- só,
- bors,
- pirospaprika,
- pici erős zöldpaprika,
- rozmaring,
- bazsalikom,
- víz.
Elkészítése
- a kockára vágott szalonnát zsírjára pirítom,
- ha már majd nem kész, beleteszem a virslikarikákat,
- tovább pirítom,
- majd ha kész, kiszedem a zsírból,
- ha nem elég a zsír, még bele kell tenni zsiradékot, én nem vagyok az a zsírral főzős, de lecsóba jobb a zsír, mint az olaj),
- belerakom a felaprított hagymát (nem kell nagyon aprókra vágni),
- megdinsztelem,
- beleteszem a felkockázott paradicsomot, együtt fonnyasztom,
- beleteszem a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, borsot, sót, icipici vizet,
- majd ha már a paradicsom tottyadt, mehet bele a paprika,
- pici rozmaring, pici bazsalikom és a füstölt kocka,
- ha már majdnem kész, visszateszem bele a virslis szalonnát,
- és a vége felé az erős paprikát,
- készre főzöm (nem kell agyonfőzni, ne legyen túl tottyadt a paprika).
Tipp: Aki szereti, kolbászt is tehet bele, a virslikarikákkal együtt pirítsuk meg akkor azt is. Párolt rizzsel tálalom.
Nagyon köszönjük a receptet Szeles Olgának és az Anyukájának!