Anyukám mennyei lecsója – lecsó recept

Anyukám mennyei lecsója. Micsoda név. Szeles Olga olvasónk osztotta meg ezzel a névvel a gusztusos lecsót. A lecsó igazi nyári finomság, szinte minden családban máshogy készül. Persze mindenki a saját családi lecsó receptjére esküszik. Az én anyukám mennyei lecsója másként készül, nincs benne sem bazsalikom, sem rozmaring. De biztos vagyok benne, hogy Olga anyukájának a lecsója is megérdemel legalább egy kipróbálást. Már is itt a egy kitűnő lecsó recept.

Anyukám mennyei lecsója recept

Anyukám mennyei lecsója – lecsó recept

Hozzávalók

  • 2 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 paradicsom,
  • 6-7 paprika,
  • füstölt szalonna,
  • 4 virsli,
  • 1 db füstölt kocka,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • pici erős zöldpaprika,
  • rozmaring,
  • bazsalikom,
  • víz.

Elkészítése

  • a kockára vágott szalonnát zsírjára pirítom,
  • ha már majd nem kész, beleteszem a virslikarikákat,
  • tovább pirítom,
  • majd ha kész, kiszedem a zsírból,
  • ha nem elég a zsír, még bele kell tenni zsiradékot, én nem vagyok az a zsírral főzős, de lecsóba jobb a zsír, mint az olaj),
  • belerakom a felaprított hagymát (nem kell nagyon aprókra vágni),
  • megdinsztelem,
  • beleteszem a felkockázott paradicsomot, együtt fonnyasztom,
  • beleteszem a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, borsot, sót, icipici vizet,
  • majd ha már a paradicsom tottyadt, mehet bele a paprika,
  • pici rozmaring, pici bazsalikom és a füstölt kocka,
  • ha már majdnem kész, visszateszem bele a virslis szalonnát,
  • és a vége felé az erős paprikát,
  • készre főzöm (nem kell agyonfőzni, ne legyen túl tottyadt a paprika).

Tipp: Aki szereti, kolbászt is tehet bele, a virslikarikákkal együtt pirítsuk meg akkor azt is. Párolt rizzsel tálalom.

Nagyon köszönjük a receptet Szeles Olgának és az Anyukájának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × három =