Epres pohárkrém – egyszerű és finom

Aki azt állítja, hogy nem az epres pohárkrém az egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszert, az nem tudja, hogy készül ez a finomság. Nincs bonyolult recept, nincs méricskézés, nincs főzicskézés, nincs sütés. Egyszerűen összeállítjuk, hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és pillanatok alatt bekanalazzuk. 

epres pohárkrém

Epres pohárkrém

Hozzávalók

  • 1 mascarpone,
  • 1 görög vagy sima joghurt,
  • Kb 1 citrom levem
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • porcukor ízlés szerint,
  • darált keksz vagy apróra összetört keksz,
  • eper ízlés szerinti mennyiségben.

Pohárkrém összeállítása

  • Alaposan megmostam az epret,
  • hagytam, hogy egy kicsit megszikkadjon,
  • a porcukorral összetörtem az epret,
  • a mascarponet összekevertem a görög joghurttal (ha nincs itthon jó a másik is, a görög joghurt azért jobb, mert sokkal krémesebb és sűrűbb, mint a hagyományos)
  • hozzáastam a vaníliás cukorot,
  • bele kevertem a citrom levét,
  • porcukorot adtam hozzá (a görög joghurt édesebb, mint a hagyományos, ezt vegyük figyelembe az édesítésénél!),
  • amikor már minden benne volt, alaposan összekevertem,
  • ezután a pohárba rétegeztem,
  • egy réteg darált keksz (jó, ha durvára van darálva, mert akkor lesz egy kis roppanósság is a desszertben, zabkekszet vagy teljeskiőrlésű kekszet is használhatunk hozzá, az mégis csak egészségesebb),
  • egy réteg mascarpone,
  • egy réteg eper,
  • aztán újra kezdve,
  • 1-2 órára hűtőbe tettem,
  • menta- vagy citromfű levéllel tálaltam.

Nagyon köszönjük a kiváló és gyors receptet Adrienn B. Adriennek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük