Epres pohárkrém – egyszerű és finom

Aki azt állítja, hogy nem az epres pohárkrém az egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszert, az nem tudja, hogy készül ez a finomság. Nincs bonyolult recept, nincs méricskézés, nincs főzicskézés, nincs sütés. Egyszerűen összeállítjuk, hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek és pillanatok alatt bekanalazzuk. 

epres pohárkrém

Epres pohárkrém

Hozzávalók

  • 1 mascarpone,
  • 1 görög vagy sima joghurt,
  • Kb 1 citrom levem
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • porcukor ízlés szerint,
  • darált keksz vagy apróra összetört keksz,
  • eper ízlés szerinti mennyiségben.

Pohárkrém összeállítása

  • Alaposan megmostam az epret,
  • hagytam, hogy egy kicsit megszikkadjon,
  • a porcukorral összetörtem az epret,
  • a mascarponet összekevertem a görög joghurttal (ha nincs itthon jó a másik is, a görög joghurt azért jobb, mert sokkal krémesebb és sűrűbb, mint a hagyományos)
  • hozzáastam a vaníliás cukorot,
  • bele kevertem a citrom levét,
  • porcukorot adtam hozzá (a görög joghurt édesebb, mint a hagyományos, ezt vegyük figyelembe az édesítésénél!),
  • amikor már minden benne volt, alaposan összekevertem,
  • ezután a pohárba rétegeztem,
  • egy réteg darált keksz (jó, ha durvára van darálva, mert akkor lesz egy kis roppanósság is a desszertben, zabkekszet vagy teljeskiőrlésű kekszet is használhatunk hozzá, az mégis csak egészségesebb),
  • egy réteg mascarpone,
  • egy réteg eper,
  • aztán újra kezdve,
  • 1-2 órára hűtőbe tettem,
  • menta- vagy citromfű levéllel tálaltam.

Nagyon köszönjük a kiváló és gyors receptet Adrienn B. Adriennek!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 212
  • 13
  •  
  •  
  • 212
  •  
  • 13
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás