Pizza tészta házilag – egyszerű recept

A pizza tészta házilag is egyszerűen elkészíthető. Az otthoni pizzázásban leginkább azt szeretem, hogy a feltéteket és azok arányát saját magunk határozhatjuk meg és ízlésünknek megfelelően variálhatjuk. Csak egy jó tészta recept kell és aztán elengedhetjük a fantáziánkat. 

pizza tészta házilag recept

Pizza tészta házilag készítése

  • 1/ 2 liter kéz meleg vizet egy tálba öntünk,
  • bele teszünk egy mokkás kanál cukrot,
  • bele morzsolunk egy csomag élesztőt,
  • rászórunk egy marék lisztet és hagyjuk felfuttatni a kovászt, ez kb 15 perc,
  • ezután hozzáadunk 1/2 dl olajat,
  • beleteszünk egy mokkáskanál sót és annyi lisztet, amit fel vesz  (kb 50-60 dkg),
  • jól kidolgozzuk, akkor jó, ha a tészta a táltól és a kézről leválik, akinek van robot gépe azzal is kidolgozhatja a tésztát),
  • konyharuhával letakarjuk és meleg helyen, kb. 20-30 percig kelesztjük,
  • akkor jó, ha dupla annyi tészta lesz,
  • ebből a mennyiségből két nagy tepsivel lesz,
  • táblán kinyújtjuk,
  • kiolajozott tepsire helyezzük,
  • tetszőleges feltétet teszünk rá,
  • először ketchuppal kenjük meg alaposan, a többi feltét sorrendje nem fontos, csak az, hogy a befejezés mindig a sajt legyen,
  • 200°-on kb. 20-30 perc alatt sül meg.

Mindenkinek sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá .😊

Bolti ketchup helyett használhatunk saját készítésű ketchupot vagy házi fűszeres paradicsomszószt.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Bagányné Irénnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük