Pizza tészta házilag – egyszerű recept
A pizza tészta házilag is egyszerűen elkészíthető. Az otthoni pizzázásban leginkább azt szeretem, hogy a feltéteket és azok arányát saját magunk határozhatjuk meg és ízlésünknek megfelelően variálhatjuk. Csak egy jó tészta recept kell és aztán elengedhetjük a fantáziánkat.
Pizza tészta házilag készítése
- 1/ 2 liter kéz meleg vizet egy tálba öntünk,
- bele teszünk egy mokkás kanál cukrot,
- bele morzsolunk egy csomag élesztőt,
- rászórunk egy marék lisztet és hagyjuk felfuttatni a kovászt, ez kb 15 perc,
- ezután hozzáadunk 1/2 dl olajat,
- beleteszünk egy mokkáskanál sót és annyi lisztet, amit fel vesz (kb 50-60 dkg),
- jól kidolgozzuk, akkor jó, ha a tészta a táltól és a kézről leválik, akinek van robot gépe azzal is kidolgozhatja a tésztát),
- konyharuhával letakarjuk és meleg helyen, kb. 20-30 percig kelesztjük,
- akkor jó, ha dupla annyi tészta lesz,
- ebből a mennyiségből két nagy tepsivel lesz,
- táblán kinyújtjuk,
- kiolajozott tepsire helyezzük,
- tetszőleges feltétet teszünk rá,
- először ketchuppal kenjük meg alaposan, a többi feltét sorrendje nem fontos, csak az, hogy a befejezés mindig a sajt legyen,
- 200°-on kb. 20-30 perc alatt sül meg.
Mindenkinek sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá .😊
Bolti ketchup helyett használhatunk saját készítésű ketchupot vagy házi fűszeres paradicsomszószt.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Bagányné Irénnek!