Karácsonyfa pizzatésztából készítve

Karácsonyra hangolódva egyre többször szemünk elé kerülnek a karácsony jelképe. A karácsonyfa pizzatésztából egy egyszerű és igen látványos végeredménnyel kecsegtető ötlet.

karácsonyfa pizzatésztából

A karácsonyfa forma egyszerűen kialakítható édes vagy sós kelttésztából is. A háromszög formára alakított tortát mindkét oldaláról be kell vagdosni, ügyelve arra, hogy ne vágjuk végig. Aztán pedig néhány csavarintással el is érjük a kívánt karácsonyfa alapot.

Olvasónk pizzatésztát készített, két háromszöget nyújtott. Az egyiket megpakolta finomságokkal, majd ráhelyezte a másik háromszöget. Ezután következett a bevágás és a csavarás.

Karácsonyi vendégváráshoz, gyerekzsúrhoz vagy akár szilveszteri bulihoz is remek ötlet. Az Olaszországbból származó pizzát szinte mindenki szereti, főleg a házilag készített finom tésztából, gazdagon megpakolva finomságokkal.

Karácsonyfa pizzatésztából

Mihály Klára: “Megsütöttem a Karácsonyfát. Pizzatészta, sonkás paradicsomos, sajtos a tölteléke.”

A pizza név eredetileg különféle, kelt tészta alapú ételeket jelentett. Valószínűleg a picea szóból ered, mely a latin pincere (összegyúrni) szóból származik. Az egész világon nagyon népszerű és rengeteg helyi változata van, amelyeknél a saját konyhaművészetük jellegzetességeit társítják a pizzatésztával.

Amerikában az ananászos-sonkás hawaii, Mexikóban a kukoricás, Magyraországon a csípős, kolbászos pizza a kedvenc. A feltétek nélküli, csak paradicsom szósszal, bazsalikommal és mozzarella sajttal ízesített „alap”-pizzát margheritának hívják. A félbehajtott pizza neve calzone.

Pizzatészta készítése

A pizzatészta receptjét és készítésének módját előzőleg már leírtam, nem ismételném magam. Az alábbi képre kattintva megnézheted.

Pizza tészta házilag

“Így nézett ki sütés előtt.”

Természetesen a töltelék is szabadon variálható a család ízlésének megfelelően.

Nagyon köszönjük a szuper ötletet Mihály Klárának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 10 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás