Bogyós süti – gyümölcsök zabos tésztába rejtve

Bogyós süti nekem bármikor jöhet. Nem vagyok nagy sütemény rajongó, de a gyümölcsöket is tartalmazó süteményekre mindig elcsábulok. Máris mutatom a zabos, joghurtos és mindenek előtt csupa bogyós gyümölcsös sütemény receptjét!

bogyós süti

Bogyós süti Sinka Erikától

“Kertemből…és kertemben tálalva…

Zabos-túrós-joghurtos-bogyós süti. Receptet már régebben írtam pár hete, amikor csak simán, gyümölcs nélkül sütöttem meg. De most adta magát a sok-sok bogyó. 🍇🍒🍋🥧

Az ízek tökéletesen passzoltak: könnyű, enyhén fanyar, friss, nyárias ízű lett.

Hozzávalók

  • 5 db M-es tojásfehérje habbá verve egy üvegtálban, majd egy másik tálban az
  • 🥧5 db M-es tojássárgája,
  • + kb 4 evőkanál cukor,
  • + 1 zacskó vaniliás cukor,
  • + 1 kávéskanál citromhéj,
  • + 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék,
  • + 1 evőkanál puha vaj,
  • + 500 g túró (én a Lidl-ös tégelyeset szeretem),
  • + 1 kis doboz tejföl, (melyben 3 evőkanál nagyszemű és 3 evőkanál apró, vagy darált zabpelyhet áztatunk be 30 percre),
  • + 1 zacskó vaniliás pudingpor, de lehet kísérlezetni más ízzel is én már a karamellással is próbálkoztam,
  • + 2 evőkanál apró kókuszreszelék, de ez el is hagyható, viszont kellemes, kivételes ízt kölcsönöz neki
  • + 1 kávéskanál szódabikarbóka,
  • + 1 kávéskanál sütőpor.

Opcióként: aszalt gyümölcs, vagy mazsola is mehet bele, rumban megáztatva, cukor helyett pedig édesítőszerrel is készíthetjük, citromhéj mellé mehet bele a citrom leve is, tejföl helyett görög joghurttal is készíthetjük….vagyis csak a fantáziánk szabhat határt!

Elkészítése

A két tál 🥧+🥧 tartalmát összeöntjük, összekeverjük óvatosan, 24 cm-es kapcsos tortaformába öntöttem, forró sütőben, 200 fokon 5 percig, 180 fokon 10 percig, majd 120 fokon 30 percig sütöttem. Fél langyosan, vagy hidegen érdemes felvágni.

Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 159
  • 5
  •  
  •  
  • 159
  •  
  • 5
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

2 hozzászólás

  1. Suta Eva szerint:

    A mennyisegeket ha lehet kerem mililiter vagly deciliterben megadni mivel nem mind elunk Magyarorszagon es igy nem tudjuk mennyi az a kis doboz tejfol ,kefir stb. Maskulonben talaltam mar ezen az oldalon egy par nagyon jo receptet , melyekert ezuttal koszonetet is mondok .

    • Nagy Jucó szerint:

      Kedves Éva!

      Köszönöm a visszajelzést. Ennél a receptnél javítom és a jövőben igyekszem figyelni arra, hogy pontosan feltüntessem a mennyiségeket.
      További jó keresgélést és jó főzőcskézést kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás