Bújtatott camembert – leveles tésztában

Ha van otthon milerelit leveles tészta, akkor már nagy gond nem lehet. Rengeteg féle ételt készíthetünk belőle. Illésné Nagy Mária most éppen finom penészes sajtot rejtett el benne, így lett belőle bújtatott camembert.

bujtatott camebert

Illésné Nagy Mária ajánlója, ötletadója. “Valójában, egy nagyon egyszerűen elkészíthető ételről van szó ;). A levelestésztán kívül, szögletes vagy kerek camembert sajtra (natúr vagy ízesített változatban) van szükség.
A lényeg: a csomagolásban rejlik, ugyanis, ha nem figyelünk eléggé 😀 a hajtogatás során, előfordulhat, hogy kifolyik a sajt….persze ez nem tragédia, semmit nem von le a végeredményből! Jöjjön a varázslat: 🤩”

Bújtatott camembert hozzávalói – 4 személyre

  • 1 adag mélyhűtött levelestészta (felengedve),
  • 4 darab camembert sajt,
  • 1 tojás a lekenéshez.

Bújtatott camembert elkészítése

  • a felengedett levelestésztát vékonyra nyújtjuk,
  • két csíkot levágunk, félretesszük, ebből lesz a masni,
  • négyfelé vágjuk,
  • ráhelyezzük a sajtokat,
  • a négy szélén, körben megkenjük vékonyan egy tojásfehérjébe mártott ecsettel,
  • alulról és felülről közepéig behajtjuk,
  • két oldalát pedig kicsit a tetejére felhúzva rányomogatjuk, eligazítjuk,
  • egy pici tojásfehérjét használjunk a tésztaszélek odaragasztásához, 
  • a két csíkból ügyesen 4 masnit hajtogatunk és a tetejére, középre ültetjük,
  • egy tepsit vékonyan olajjal kikenünk,
  • egymástól távolabb ültetjük a tésztás csomagokat,
  • tojással lekenjük,
  • forró, 220 fokos sütőbe tesszük, aranysárgára, ropogósra sütjük.

Forrón tálaljuk, amikor felvágjuk csodásan kifolyik a finom, olvadt sajt….áfonyalekvárt, alma chutney-t , tartármástást, majonézes salátát…stb…stb.ízlés szerint kínálhatunk mellé 😋
Mutatós, finom fogás. Készítsétek el Ti is!
Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönöjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

További recept ötletek leveles tésztához

  •  
  •  
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 11
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás