Kívül roppanós, belül lágy habcsók-halom készítése

A kívül roppanós, belül lágy habcsók-halom olyan, mint egy álom. A habbá vert tojásfehérjét pirított mogyoró és olvasztott tejcsoki bolondítja meg.

szuper habcsók-halom

Különösen a nagyobb ünnepek idején marad sok tojásfehérje. Ezek felhasználására hoztam egy szuper ötletet.

Wolf Márta ajánlása: “Tojásfehérje felhasználására most tanultam ezt a szuper habcsók-halom készítést. Ha emlékeztek a Négercsók nevű régi finomságra, na, ennek pont olyan a közepe. Kívül roppanós, belül lágy habcsók-halom a neve. 

Habcsók-halom hozzávalói

  • 6 tojásfehérje,
  • 30 dkg cukor,
  • 1 teáskanál keményítő,
  • 1 teáskanál ecet,
  • durvára vágott mogyoró,
  • 12 dkg olvasztott csokoládé,

Elkészítése

  • a szobahőmérsékletű tojások fehérjét félig felverjük,
  • hozzáadjuk a cukrot,
  • keményre verjük addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad,
  • hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet,
  • még egy fél percig verjük, hogy jól elkeveredjenek,
  • hozzákeverjük a pirítót mogyorót,
  • az olvasztott csokoládé felét rácsorgatjuk a tetejére,
  • a másik felét majd akkor fogjuk, ha már a felső réteget kikanalaztuk a sütéshez,
  • két kanállal formázzuk és sütőpapírral kibélelt tepsire halmozzuk,
  • 130 fokos (légkeverésesben 110 fokos) sütőben 40 percig sütjük,
  • utána még 5-10 percig a sütőben hagyjuk,
  • fakanállal kitámasztott sütőben hagyjuk kihűlni.

Szuper habcsók-halom készítése videón

A kívül roppanós, belül lágy habcsók halmok elkészítését Márk Szonja, az Édesem cukrászda tulajdonosa mutatja be.

Nagyon köszönöm a receptet Wolf Mártának!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük