Kívül roppanós, belül lágy habcsók-halom készítése

A kívül roppanós, belül lágy habcsók-halom olyan, mint egy álom. A habbá vert tojásfehérjét pirított mogyoró és olvasztott tejcsoki bolondítja meg.

 

szuper habcsók-halom

 

Wolf Márta ajánlása: “Tojásfehérje felhasználására most tanultam ezt a szuper habcsók-halom készítést. Ha emlékeztek a Négercsók nevű régi finomságra, na, ennek pont olyan a közepe. Kívül roppanós, belül lágy habcsók-halom a neve. 

 

Szuper habcsók-halom hozzávalói

  • 6 tojásfehérje,
  • 30 dkg cukor,
  • 1 teáskanál keményítő,
  • 1 teáskanál ecet,
  • durvára vágott mogyoró,
  • 12 dkg olvasztott csokoládé,

Szuper habcsók-halom elkészítése

  • a szobahőmérsékletű tojások fehérjét félig felverjük,
  • hozzáadjuk a cukrot,
  • keményre verjük addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad,
  • hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet,
  • még egy fél percig verjük, hogy jól elkeveredjenek,
  • hozzákeverjük a pirítót mogyorót,
  • az olvasztott csokoládé felét rácsorgatjuk a tetejére,
  • a másik felét majd akkor fogjuk, ha már a felső réteget kikanalaztuk a sütéshez,
  • két kanállal formázzuk és sütőpapírral kibélelt tepsire halmozzuk,
  • 130 fokos (légkeverésesben 110 fokos) sütőben 40 percig sütjük,
  • utána még 5-10 percig a sütőben hagyjuk,
  • fakanállal kitámasztott sütőben hagyjuk kihűlni.

 

Szuper habcsók-halom készítése videón

A kívül roppanós, belül lágy habcsók halmok elkészítését Márk Szonja, az Édesem cukrászda tulajdonosa mutatja be.

 

 

Nagyon köszönöm a receptet Wolf Mártának!

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 197
  •  
  •  
  • 13
  •  
  •  
  • 197
  •  
  •  
  • 13
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × négy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás