Kívül roppanós, belül lágy habcsók-halom készítése
A kívül roppanós, belül lágy habcsók-halom olyan, mint egy álom. A habbá vert tojásfehérjét pirított mogyoró és olvasztott tejcsoki bolondítja meg.
Különösen a nagyobb ünnepek idején marad sok tojásfehérje. Ezek felhasználására hoztam egy szuper ötletet.
Wolf Márta ajánlása: „Tojásfehérje felhasználására most tanultam ezt a szuper habcsók-halom készítést. Ha emlékeztek a Négercsók nevű régi finomságra, na, ennek pont olyan a közepe. Kívül roppanós, belül lágy habcsók-halom a neve.
Habcsók-halom hozzávalói
- 6 tojásfehérje,
- 30 dkg cukor,
- 1 teáskanál keményítő,
- 1 teáskanál ecet,
- durvára vágott mogyoró,
- 12 dkg olvasztott csokoládé,
Elkészítése
- a szobahőmérsékletű tojások fehérjét félig felverjük,
- hozzáadjuk a cukrot,
- keményre verjük addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad,
- hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet,
- még egy fél percig verjük, hogy jól elkeveredjenek,
- hozzákeverjük a pirítót mogyorót,
- az olvasztott csokoládé felét rácsorgatjuk a tetejére,
- a másik felét majd akkor fogjuk, ha már a felső réteget kikanalaztuk a sütéshez,
- két kanállal formázzuk és sütőpapírral kibélelt tepsire halmozzuk,
- 130 fokos (légkeverésesben 110 fokos) sütőben 40 percig sütjük,
- utána még 5-10 percig a sütőben hagyjuk,
- fakanállal kitámasztott sütőben hagyjuk kihűlni.
Szuper habcsók-halom készítése videón
A kívül roppanós, belül lágy habcsók halmok elkészítését Márk Szonja, az Édesem cukrászda tulajdonosa mutatja be.
Nagyon köszönöm a receptet Wolf Mártának!
Jó étvágyat!