Így tartósítsd a megmaradt tojásfehérjét

A karácsonyi készülődés idején elég gyakran megmarad egy csomó tojásfehérje. Adódik a megoldás, hogy készítsünk habcsókot vagy gyümölcskenyeret. Olvasónk most egy újabb megoldást is mutat a megmaradt tojásfehérje hasznosítására.

maradék tojásfehérje

Megmaradt tojásfehérje hasznosítása

Vas Sándorné szilikon muffin formákat használ a megmaradt tojásfehérjék egyenkénti lefagyasztására.

„Itt a sütés-főzés ideje és van hogy kimarad tojásfehérje. Hasznos dolog a lefagyasztása, amit biztos sokan csináltok. De hátha van akinek új. Lehet sokfélét csinálni csak fehérjéből. Csak amikor kimarad, éppen valami mást sütök, és sokáig meg nem akarom kint hagyni, akkor így tartósítom.

Régen, amikor csak üvegbe raktam, a felhasználásával volt a gond, amit ez a módszer megold.

Egy szilikon muffin formába egy fehérjét teszek. Így aztán a későbbiekben jól tudom osztani. A formában fagyasztom meg, aztán átrakom zacskóba.

Habveréshez is kitűnő. Legalább olyan jól felverődik vagy még jobban. Kiveszem, kienged és jöhet a habverés. Vagy akár a rántottába is teszek pluszba.”

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Vas Sándornénak!

Józsa Beatrix: „Én fagyasztani nem szoktam, csak egy kis üvegbe teszem. Ráírom hány darab. Amikor teszek hozzá, akkor hozzáírom + x db. De így sokkal jobb.”

Szatmári Ildikó: „Én nem fagyasztom csak üvegben tárolom, legalább 2 hónapig eláll a hűtőben! Gyümölcskenyérhez használom mert ahhoz csak a fehérje kell! …de ez is jó ötlet!😊”

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük