Így tartósítsd a megmaradt tojásfehérjét

A karácsonyi készülődés idején elég gyakran megmarad egy csomó tojásfehérje. Adódik a megoldás, hogy készítsünk habcsókot vagy gyümölcskenyeret. Olvasónk most egy újabb megoldást is mutat.

maradék tojásfehérje

Vas Sándorné szilikon muffin formákat használ a megmaradt tojásfehérjék egyenkénti lefagyasztására.

“Itt a sütés-főzés ideje és van hogy kimarad tojásfehérje. Hasznos dolog a lefagyasztása, amit biztos sokan csináltok. De hátha van akinek új. Lehet sokfélét csinálni csak fehérjéből. Csak amikor kimarad, éppen valami mást sütök, és sokáig meg nem akarom kint hagyni, akkor így tartósítom.

Régen, amikor csak üvegbe raktam, a felhasználásával volt a gond, amit ez a módszer megold.

Egy szilikon muffin formába egy fehérjét teszek. Így aztán a későbbiekben jól tudom osztani. A formában fagyasztom meg, aztán átrakom zacskóba.

Habveréshez is kitűnő. Legalább olyan jól felverődik vagy még jobban. Kiveszem, kienged és jöhet a habverés. Vagy akár a rántottába is teszek pluszba.”

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Vas Sándornénak!

Józsa Beatrix: “Én fagyasztani nem szoktam, csak egy kis üvegbe teszem. Ráírom hány darab. Amikor teszek hozzá, akkor hozzáírom + x db. De így sokkal jobb.”

Szatmári Ildikó: “Én nem fagyasztom csak üvegben tárolom, legalább 2 hónapig eláll a hűtőben! Gyümölcskenyérhez használom mert ahhoz csak a fehérje kell! …de ez is jó ötlet!😊”

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 55
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
  • 55
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás