Ultra finom málnás muffin

Szinte nincs is olyan amerikai és angol film, amiben ne lenne muffin. Nálunk is méltán népszerű. A formában kisült apró édességek rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők: a hozzávalókat néhány mozdulattal elkeverjük, a kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk, majd 15–25 perc alatt készre sütjük. Egyszerű, gyors, látványos és finom.

málnás muffin

Málnás muffin hozzávalói - 12 darabhoz

  • 25 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 10 dkg cukor,
  • 10 dkg vaj vagy margarin,
  • 2 dl tej, vagy joghurt vagy tejszín
  • friss, aszalt gyümölcs, vagy befőtt ízlés szerint
  • 1 sütőpor,
  • csipet só,
  • 2 evőkanál kakaó.

Málnás muffin elkészítése

  • tálba szitáljuk a lisztet,
  • beletesszük a sütőport és a kakaóport,
  • egy másik tálban habverővel kikavarjuk a vajat vagy margarint,
  • a cukorral habosra keverjük,
  • egyesével belekeverjük a tojásokat,
  • hozzáadjuk a tejet vagy a joghurtot vagy a tejszínt is,
  • majd belekeverjük a lisztes keveréket,
  • a gyümölcsöt tehetjük tetejére is, de bele is.
  • formában, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Köszönjük a receptet Kovács Ágnesnek!

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

A fenti muffin alapreceptet bármilyen friss vagy aszalt gyümölccsel készíthetjük. Még pikánsabb ízt kapunk, ha a tésztába reszelt citromhéjat is keverünk.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 59
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  • 59
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × kettő =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás