Ultra finom málnás muffin receptje

Szinte nincs is olyan amerikai és angol film, amiben ne lenne muffin. Nálunk is méltán népszerű. A formában kisült apró édességek rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők: a hozzávalókat néhány mozdulattal elkeverjük, a kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk, majd 15–25 perc alatt készre sütjük. Egyszerű, gyors, látványos és finom. Itt a málnás muffin receptje!

málnás muffin

Málnás muffin receptje

Hozzávalók – 12 darabhoz

  • 25 dkg liszt,
  • 2 db tojás,
  • 10 dkg cukor,
  • 10 dkg vaj vagy margarin,
  • 2 dl tej, vagy joghurt vagy tejszín
  • friss, aszalt gyümölcs, vagy befőtt ízlés szerint
  • 1 sütőpor,
  • csipet só,
  • 2 evőkanál kakaó.

Málnás muffin elkészítése

  • tálba szitáljuk a lisztet,
  • beletesszük a sütőport és a kakaóport,
  • egy másik tálban habverővel kikavarjuk a vajat vagy margarint,
  • a cukorral habosra keverjük,
  • egyesével belekeverjük a tojásokat,
  • hozzáadjuk a tejet vagy a joghurtot vagy a tejszínt is,
  • majd belekeverjük a lisztes keveréket,
  • a gyümölcsöt tehetjük tetejére is, de bele is.
  • formában, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Köszönjük a receptet Kovács Ágnesnek!

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

A fenti muffin alapreceptet bármilyen friss vagy aszalt gyümölccsel készíthetjük. Még pikánsabb ízt kapunk, ha a tésztába reszelt citromhéjat is keverünk.

Jó étvágyat!

További egyszerű muffin receptek

Az epres muffin ultra finom, és az ízén túl azzal az erénnyel is bír, hogy öt perc alatt összekeverhetjük a masszáját és 25 perc alatt megsül. Hát kell ennél jobb recept?

Epres muffin 30 perc alatt

A boci muffin neve igen találó, utal arra, hogy a fehér és a barna foltok váltják egymást, ugyanakkor a tölteléke nem más, mint egy kedvelt tejtermék, a túró. Wolf Márta receptje egyszerű és gyors, a végeredmény pedig fenséges.

A Rigó Jancsi muffin abban különleges, hogy a muffinok egyszerűségével készül, ugyanakkor a legtöbb muffinnal ellentétben ennek krém is kerül a közepére. Végül pedig egy finom csokiréteg koronázza meg.

Nincsenek egyszerű helyzetben a gluténérzékeny gyermekek szülei. A legnépszerűbb sütemények többsége fehér vagy réteslisztből készül és hiába próbáljuk gluténmentes liszttel helyettesíteni, az eredmény közel sem lesz ugyanolyan. Olvasónknak most már nincs gondja a muffinnal, sikerült kitapasztalni, milyen a tökéletes gluténmentes muffin.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük