Epres muffin 30 perc alatt

Az epres muffin ultra finom az ízén túl azzal az erénnyel is bír, hogy öt perc alatt összekeverhetjük a masszáját és 35 perc alatt megsül. Hát kell ennél jobb recept? 

Epres muffin

A muffin egy aprósütemény fajta, melyet a kifejezetten erre a célra gyártott és vajjal vagy növényi zsiradékkal kikent muffinsütőben sütnek meg. Két fő változata az angol és az amerikai muffin. Rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthetők: a hozzávalókat néhány mozdulattal elkeverjük, a kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk, majd 15–20 perc alatt készre sütjük.

Igen sokféleképpen variálható. Az egyszerű fűszerek mellett a nyers tészta gazdagítható például asztalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal, gabonapelyhekkel és csokoládéval. Asós változatot sajttal, sonkával és zöldségekkel gazdagíthatjuk. Készre sütve lekvárral vagy különféle krémekkel tölthető, csoki vagy cukormázzal, tejszínhabbal díszíthető.

Epres muffin

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt,
  • 2 teáskanál sütőpor,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 citrom héja+leve,
  • 20 dkg margarin,
  • 4 egész tojás,
  • 30 dkg gyümölcs pl. áfonya, én almát, epret és fekete ribizkét használtam, mert az volt itthon.

Elkészítése

  • a gyümölcs kivételével a hozzávalókat robotgéppel alaposan összekeverjükm,
  • egy kanállal finoman belekeverjük a gyümölcsöt,
  • 160 fokon légkeverés sütőben 25- 30 perc alatt készre sütjük,
  • önmagában is finom, de tehetünk a tetejére csokimázt is,
  • díszítésként félbe vágott epret használtam.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Bedi Istvánnénak!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 248
  • 10
  •  
  •  
  • 248
  •  
  • 10
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 2 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás