Boci muffin receptje

A boci muffin neve igen találó, utal arra, hogy a fehér és a barna foltok váltják egymást, ugyanakkor a tölteléke nem más, mint egy kedvelt tejtermék, a túró. Wolf Márta receptje egyszerű és gyors, a végeredmény pedig fenséges.

boci muffin

Muffin gyorsan elkészíthető, ráadásul egészségesebb változatai is léteznek, úgy mint a gluténmentes vagy a tönkölybúzás muffin.

Wolf Márta ajánlása: “Sütit sütöttem a mai hideg, nyirkos időben. Nagyon finom.

Boci muffin hozzávalói – 12 darabhoz

  • 9 dkg liszt,
  • 7,5 dkg kristálycukor,
  • 2 db tojás,
  • 0,5 dl tej,
  • 0,5 dl étolaj,
  • 1,5 evőkanál kakaópor,1/2 sütőpor

A töltelékhez

  • 20 dkg túró,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 1 db tojás,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 2,5 dkg búzadara,
  • 1/2 citrom reszelt héja.

Elkészítése

  • a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral,
  • adjuk hozzá tejet,
  • az olajat,
  • a kakaóport,
  • majd a sütőporral összekevert lisztet is,
  • a tojásfehérjéket verjük habbá,
  • majd óvatosan keverjük bele a kakaós masszába,
  • a túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással,
  • a kristálycukorral,
  • a vaníliás cukorral,
  • a reszelt citromhéjjal,
  • valamint a búzadarával,
  • a muffin tepsinkbe tegyünk muffin papírokat,
  • és osszuk el 12 felé a tésztát,
  • egy kávéskanál segítségével szórjuk rá a túrós masszát a kakaósra,
  • nem baj, ha soknak tűnik, mert sütés közben süllyed majd lefelé belőle,
  • előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon, kb. 20 perc alatt süssük készre,
  • tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 − 5 =