Muffin tönkölybúzalisztből

A muffin az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb sütemény. Olvasónk rendszeresen készíti, az alaprecept variálásával szinte minden alkalommal új ízzel bűvöli el a családot. Most épp rumos-diós-áfonyás muffin tönkölybúzalisztből került a családi asztalra. Nézd milyen egyszerű!

muffin tönkölybúzalisztből

Tóth Ildikó ajánlása: "Szeretek muffint (is) sütni. Egyszerű, gyorsan elkészül és ha néhány szabályt betartunk ,elronthatatlan. Alapreceptet használok, variálom, kedvem szerint. Most rumos-diós-áfonyás készült tönkölybúzaliszttel és nádcukorral. Mindig külön keverem össze a száraz, és külön a nedves hozzávalókat. A tésztába két-három kanál hozzáillő lekvárt keverek, így soha nem lesz száraz a süti. 

Muffin tönkölybúzalisztből alaprecept hozzávalói

  • 25 dkg fehér tönkölybúzaliszt (ízlés szerinti lehet más liszt is, én fehér tönkölybúzalisztet használok),
  • 10 dkg cukor( szintén szabadon választott, ebben barna nádcukor van),
  • 1 db tojás,
  • 2,5 dl tej,
  • 0,7 dl olaj,
  • 1 csomag sütőpor,
  • hozzáillő lekvár 3-4 kanál.

Muffin tönkölybúzalisztből alaprecept elkészítése

  • egy tálban összekeverjük a száraz,
  • egy másikban a nedves hozzávalókat,
  • a két tálban lévő anyagokat összevegyítjük,
  • a  muffin sütőbe kapszlikat teszünk,
  • háromnegyedig töltjük a tésztával,
  • 200 fokon kb 12-15 percig sütjük,
  • mielőtt kivesszük ellenőrizzük, megsültek-e.

 "A képen látható adag dupla, pont 24 db. A sütőport nem dupláztam, azon kívül mindent. Most rum aroma, vagdalt dió, aszalt vörös áfonya került bele. A tésztába barack lekvárt kevertem. Csináltam már csokidarabokkal, akkor szilvalekvár került a tésztájába, csokis-meggyest, meggylekvárral, akkor a csokit fel szoktam olvasztani. Az egyik kedvenc a szilvalekváros-fahéjas. Bármi kerülhet bele,ízlés szerint.  Jó étvágyat hozzá! "

 
Nagyon köszönjük a receptet Tóth Ildikónak!
  • 36
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 36
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 8 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás