Muffin tönkölybúzalisztből

A muffin az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb sütemény. Olvasónk rendszeresen készíti, az alaprecept variálásával szinte minden alkalommal új ízzel bűvöli el a családot. Most épp rumos-diós-áfonyás muffin tönkölybúzalisztből került a családi asztalra. Nézd milyen egyszerű!

muffin tönkölybúzalisztből

Tóth Ildikó ajánlása: „Szeretek muffint (is) sütni. Egyszerű, gyorsan elkészül és ha néhány szabályt betartunk ,elronthatatlan. Alapreceptet használok, variálom, kedvem szerint. Most rumos-diós-áfonyás készült tönkölybúzaliszttel és nádcukorral. Mindig külön keverem össze a száraz, és külön a nedves hozzávalókat. A tésztába két-három kanál hozzáillő lekvárt keverek, így soha nem lesz száraz a süti. 

Muffin tönkölybúzalisztből alaprecept hozzávalói

  • 25 dkg fehér tönkölybúzaliszt (ízlés szerinti lehet más liszt is, én fehér tönkölybúzalisztet használok),
  • 10 dkg cukor( szintén szabadon választott, ebben barna nádcukor van),
  • 1 db tojás,
  • 2,5 dl tej,
  • 0,7 dl olaj,
  • 1 csomag sütőpor,
  • hozzáillő lekvár 3-4 kanál.

Elkészítése

  • egy tálban összekeverjük a száraz,
  • egy másikban a nedves hozzávalókat,
  • a két tálban lévő anyagokat összevegyítjük,
  • a  muffin sütőbe kapszlikat teszünk,
  • háromnegyedig töltjük a tésztával,
  • 200 fokon kb 12-15 percig sütjük,
  • mielőtt kivesszük ellenőrizzük, megsültek-e.

„A képen látható adag dupla, pont 24 db. A sütőport nem dupláztam, azon kívül mindent. Most rum aroma, vagdalt dió, aszalt vörös áfonya került bele. A tésztába barack lekvárt kevertem. Csináltam már csokidarabokkal, akkor szilvalekvár került a tésztájába, csokis-meggyest, meggylekvárral, akkor a csokit fel szoktam olvasztani. Az egyik kedvenc a szilvalekváros-fahéjas. Bármi kerülhet bele, ízlés szerint.

Jó étvágyat hozzá!

Nagyon köszönjük a receptet Tóth Ildikónak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük