Rigó Jancsi muffin készítése

A Rigó Jancsi muffin abban különleges, hogy a muffinok egyszerűségével készül, ugyanakkor a legtöbb muffinnal ellentétben ennek krém is kerül a közepére.

rigó jancsi muffin

A muffin egy süteményfajta, mely Magyarországon is egyre kedveltebb. Kifejezetten erre a célra gyártott és vajjal vagy növényi zsiradékkal kikent muffinsütőben sütik meg.

Népszerűségét annak köszönheti, hogy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A hozzávalókat néhány mozdulattal elkeverjük, a kapott masszát zsiradékkal kikent vagy papírformával kibélelt muffin sütő tepsibe kanalazzuk, majd 15–20 perc alatt készre sütjük.

Az elkészítési módból következően rendkívül könnyedén és sokféleképpen variálható. Az édes és a sós változatok is kedveltek.

Az egyszerű fűszerek mellett a nyers tészta gazdagítható például asztalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal, gabonapelyhekkel és csokoládéval. Készre sütve lekvárral vagy különféle krémekkel tölthető. Díszítésénél csupán a képzelet szab határt, akár cukormázzal vagy tejszínhabbal is feldobható.

Sós változat esetén sajttal, sonkával és zöldségekkel bolondítjuk meg a sütésre váró masszát.

Rigó Jancsi muffin hozzávalói

Muffinhoz

  • 4 tojás sárgája,
  • 6 dkg porcukor,
  • 4 tojás fehérje,
  • 6 dkg porcukor habnak,
  • 2 dkg kakaó,
  • 10 dkg liszt,
  • 1 kávéskanál sütőpor.

Töltelékhez

  • 3 dl habtejszín,
  • 8 dkg étcsokoládés tortabevonó,
  • házi lekvár – el is maradhat,
  • 1/2 csomag habfixáló.

Tetejére

  • 8 dkg csoki,
  • margarin,
  • olaj.

 

Rigó Jancsi muffin elkészítése

  • 4 tojás fehérjét 6 dkg cukorral habbá verünk,
  • a muffin többi hozzávalóit összekeverjük,
  • hozzáadjuk a felvert habot is,
  • muffin formában megsütjük, 180 fokon kb. 20 perc,
  • ha kihűlt, csokival bevonjuk a tetejét,
  • ha megkötött a csoki, egy cm-s kalapokat levágunk,
  • 3 dl habtejszínben gőz fölött felverünk, beleolvastunk 8 dkg ét tortabevonót,
  • elkeverjük,
  • hűtőbe tesszük 1-2 órára,
  • habfixálóval felverjük,
  • habzsákból rányomjuk a muffinokra (én pici házi lekvárt is kentem a hab alá, a receptben ez nincs),
  • ráteszem a kalapot és kész is.

Nagyon köszönjük a receptet Bedi Istvánnénak!

További muffin receptek

  • 412
  •  
  • 24
  •  
  •  
  • 412
  •  
  • 24
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás