Diós golyók tejszínhabbal vagy nutellával – sütés nélküli kényeztetés

Diós golyók egyszerűen és gyorsan elkészíthetők. A sütés nélkül készülő édességet a tejszínhab vagy nutella krém töltelék teszi még izgalmassabbá. 

sütés nélküli diós golyók tejszínhabbal

Diós golyók tejszínhabbal

A tejszínhabbal vagy nutellával készülő sütés nélküli diós édesség receptje csakúgy Ujvári-Kordics Veronikától származik, mint a zserbógolyóé.

A dió az egyik legegészségesebb gyümölcsünk. A- és E-vitaminban nagyon gazdag. B-vitaminból többfélét tartalmaz, többek közt tiamint, amely ideg- és izomvédő, serkenti a növekedést. Sok benne a magnézium és a kálium, fluor, valamint a mangán és a réz, ez utóbbi a vérképzést segíti. A szelén a immunerősítő és szívizom-gyengeség ellen kiváló.

Hozzávalók – 26 db-hoz

A tésztához:

  • 100 ml víz,
  • 75 g vaj,
  • 100 g porcukor,
  • 50 g csokoládé,
  • 200 g darált keksz,
  • 130 g darált dió

A töltelékhez:

  • 200 ml tejszín,
  • 10 g habfixáló,
  • 8 g vaníliás cukor.
  • ízlés szerint Nutella krém

A hempergetéshez:

2-3 evőkanál darált dió.

Elkészítése:

  • A vizet a vajat a porcukrot és a csokoládét összefőzzük.
  • Az elkészült főzetet a darált dióval és keksszel összekeverjük.
  • Hagyjuk kihűlni.
  • A hempergetéshez a darált diót egy tálba öntjük.
  • Felverjük a tejszínt.
  • A kihűlt masszából golyókat formálunk.
  • A meghempergetett golyókat mignon papírba helyezzük.
  • Minden golyó közepébe fakanállal egy mélyedést nyomunk.
  • A mélyedéseket megtöltjük a tejszínhabbal vagy Nutella krémmel.

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük