Zserbógolyó, egyszerűbb desszert nem létezik

A zserbógolyó szuper egyszerű és finom. Ami pedig a legjobb benne, hogy még sütni sem kell. Zamata pedig pont olyan, mint nagyanyáink kedvenc ünnepi süteményének az íze. 
 
zserbógolyó
 
Gyerekkoromban nem múlhatott el ünnep zserbó nélkül. Persze mindig finom házi lekvárral készült, jó sok lekvárral, jó lucskosan. Ma is szívesen sütjük vendégváráskor, mert mindenki imádja a régi receptnek és persze a jó alapanyagoknak köszönhetően mindig jól sikerül. 
 
 
 
Zserbógolyót még sosem készítettem, de Kordics-Ujvári Veronika receptjét és fotóját elnézve, ez már nem sokáig várat magára.
 
Veronika ajánlása: “A karácsonyi zserbó helyett készítettem el. Nem csalódtam benne a családom kedvence lett, és még sütnöm sem kellett.”

Zserbógolyó hozzávalói

  • 250 g keksz – háztartási (darált),
  • 250 g dió (darált),
  • 200 g baracklekvár, (minőségtől függően ez lehet több vagy kedesebb is)
  • 100 g porcukor,
  • 150 g étcsokoládé (45%-os),
  • 1 evőkanál étolaj.

Zserbógolyó elkészítése

  • a hozzávalókat összekeverjük egy tálban,
  • elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell, de lehet, hogy kicsit több, ez teljesen a lekvártól függ,
  • porcukorral édesíthetjük, ha szükséges, ha gondoljuk, ez el is maradhat vagy mézet, esetleg más édesítőszert is használhatunk helyette,
  • jól formázható, nem ragadós masszát kell kapjunk belőle,
  • közepes méretű – kb 3 cm átmérőjű – golyókat formázunk belőle,
  • az elkészült golyókat tegyük hűtőbe fél órára,
  • amíg hűl, a csokit és olajat összeolvasztjuk vízgőz felett,
  • végül a golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk,
  • majd hagyjuk rajtuk teljesen megdermedni a csokoládét.

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Ujvári Veronikának!

További szuper receptek sütés nélkül

  • 929
  •  
  • 9
  •  
  •  
  • 929
  •  
  • 9
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 16 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás