Zserbógolyó, egyszerűbb desszert nem létezik

Zserbógolyó hozzávalói
- 250 g keksz – háztartási (darált),
- 250 g dió (darált),
- 200 g baracklekvár, (minőségtől függően ez lehet több vagy kedesebb is)
- 100 g porcukor,
- 150 g étcsokoládé (45%-os),
- 1 evőkanál étolaj.
Zserbógolyó elkészítése
- a hozzávalókat összekeverjük egy tálban,
- elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell, de lehet, hogy kicsit több, ez teljesen a lekvártól függ,
- porcukorral édesíthetjük, ha szükséges, ha gondoljuk, ez el is maradhat vagy mézet, esetleg más édesítőszert is használhatunk helyette,
- jól formázható, nem ragadós masszát kell kapjunk belőle,
- közepes méretű – kb 3 cm átmérőjű – golyókat formázunk belőle,
- az elkészült golyókat tegyük hűtőbe fél órára,
- amíg hűl, a csokit és olajat összeolvasztjuk vízgőz felett,
- végül a golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk,
- majd hagyjuk rajtuk teljesen megdermedni a csokoládét.
Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Ujvári Veronikának!
További szuper receptek sütés nélkül
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!