Lekvárfőzés cukormentesen

Lekvárfőzés cukormentesen sláger téma az idén. A cukormentes birsalma lekvár után újabb cukormentes lekvár receptet kaptunk egy olvasónktól. Cukor nélkül a gyümölcsök igazi zamata még inkább érződik a lekvárokon és nem mellesleg sokkal egészségesebb is. Most ismét kedvet kaptam kipróbálni. 

lekvárfőzés cukormentesen

Lekvárfőzés cukormentesen

Zimonyi Molnár Szilvia ajánló sorai az elkészítéshez:

„A teleken lévő barackfa ajándéka ez a nyáron készült teljesen cukormentes sárgabarack lekvár 🙂 Már csak 1 üveggel maradt télre 🙂 Nagyi kertjének gyümölcse az Othello szőlőből készült dzsem is cukormentes! Tömény mennyei gyümölcs, nem is értem minek kell cukor a lekvárokba, aki egyszer kipróbálja, sosem tesz bele többé!

Egyszerűen megfőzöm és mikor már megpuhul, a botmixerrel szétturmixolom. Dzsemfixet teszek bele és kiforrázott üvegekbe teszem, amit 5-10 percre a tetejére állítok, csak így tartósítom. Pár hónap alatt el szokott fogyni, mikor kinyitom, már a hűtőben tartjuk. Sosem romlott meg!

A szőlőt ugyanígy készítem, de azt átszűröm a magok miatt egyszerűen tésztaszűrővel. A tésztaszűrőt és a fakanalat is kiforralom. Ebbe fahéj vagy szegfűszeg is mehet, vagy ízlés szerint bármi. Vegyíteni is lehet a gyümölcsöket szerintem, de azt még nem próbáltam. A sárgabarack kicsit savanykás, de nekem nagyon bejön, a szőlő meg méz édes alapból is.

lekvárfőzés cukormentesen

Nagyon köszönjük az újabb cukormentes ötletet Zimonyi Molnár Szilviának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük