Citromos kuglóf Sinka Erikától

Citromos kuglóf receptet kaptunk Sinka Erikától kedvcsináló fotóval. Szinte érzem a gőzölgő kuglóf illatát, ahogy a friss cirtus illat is kiáramlik belőle.

citromos kuglóf receptje

Citromos kuglóf receptje

„A citromos sütimhez hasonló a receptje.” – ajánlotta a figyelmünkbe Sinka Erika a finom kuglófot. Erika másik kuglófja, a karácsonyi ajándéknak is kitűnő gyors kuglóf már igen nagy sikert aratott itt a blogon. Csak úgy, mint Illésné Nagy Mária túrós kuglófja és ünnepi dobos kuglófja.  Úgy tűnik a kuglóf örök kedvenc, bármilyen formában készül is.

Hozzávalók

  • 4 tojás sárgája,
  • 100 g cukor,
  • 80 g vaj,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 120 g Nagyi titka extra finom süteményliszt,
  • 1 zacskó sütőpor,
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna,
  • 1 citrom héja és leve,
  • 1-2 evőkanál citromfű szörp,
  • 4 tojás fehérje habbá verve,
  • 1 evőkanál kakaópor.

Elkészítése

  • a 4 tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verjük,
  • egy másik tálban összekeverjük a 4 tojás sárgáját a cukorral és az olajjal,
  • a lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát,
  • a tojásos masszába felváltja beleadagoljuk a lisztet, a citrom levét és a citromfű szörpöt,
  • vaníliás cukorral és citromhéjjal ízesítjük,
  • majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojás fehérjéket,
  • a massza 3/4-ét beleöntjük a kuglófformába,
  • majd a maradék 1/4 részhez 1 evőkanál kakaót adunk, ettől lesz „bocis”
  • belecsurgatjuk a formába öntött tésztába,
  • Kuglófformában sütöttem nagyon lassan: 5-10 perc 150 fokon, majd további 30-40 perc 100 fokon, légkeveréses módban. De kísérletezzetek, mert nagyon sütő függő!

A citromfű szörptől csodás aromája lett….és amíg sült…tudtam, hogy mennyei lesz!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Sinka Erikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük