Citromfű szörp egyszerűen

A citromfű szörp azonnal is fogyasztható, de sokáig eltartható, így akár hónapok múlva is élvezhetjük az ízét. A forró nyári napok kedvelt hűsítője télen az illatos, zamatos nyarat varázsolja az asztalunkra. Feltéve, hogy marad addigra belőle. Balogh Dezsőné olvasónk receptje következik.

citromfű szörp recept

Citromfű szörp hozzávalói

  • a csokor citromfű,
  • 1,25 l víz,
  • 1 citrom leve,
  • 1/2 kanál citromsav,
  • 1 kg cukor.

Elkészítése

  • a cukorból és vízből szirupot főzünk,
  • ha kész a szirup, lezárjuk a gázt,
  • a szirupba beletesszük a a citromfüvet, a citromot és a citromsavat,
  • lefedve hagyjuk kihűlni,
  • majd leszűrjük és üvegbe töltjük,
  • felbontva hűtőben tároljuk,
  • jól lezárva, bontatlanul hónapoki eláll, már ha meg tudjuk állni, hogy ne igyuk meg,
  • 1:10 hígítással fogyasztjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp: Még fenségesebb az íz, ha a szervírozásnál friss citromfüvet és jégkockát teszünk bele.

Egészségedre!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 76
  • 23
  •  
  •  
  • 76
  •  
  • 23
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük