Bodzaszörp jégkockába zárva

Bodzaszörp jégkockába zárva, szerintem elég jól hangzik. Igaz én egy kicsit elfogult vagyok, ha bodzáról van szó. Minden formában imádom. Legyen szó hűsítő szomjoltóról vagy ízbimbókat kényeztető édességről, minden formában jöhet.
Bodzaszörp jégkockába zárva

Szeretem a sokoldalúan hasznosítható bodzát. Magam is többször készítettem már szörpöt, üdítőitalt bodzából és persze nem hagyhatom említés nélkül nagy kedvencemet, a bodzás palacsintát sem. Bár eddig csak a bodza virágából készítettem bármit is, nem szabad elfelejteni, hogy a bogyói is nagyon egészségesek és finom lekvár lehet belőlük.

Wolt Márta olvasóm által a napokban megosztott bodzás recept nagyon megtetszett. Már csak bodzát kellene valahonnan szereznem, hogy kipróbálhassam. De nézzük a receptet.

Bodzaszörp jégkockába zárva receptje

“Az egyik közösségi oldalon találtam egy remek ötletet bodzaszörp készítéshez.
Most figyelj: se cukor, se tartósítószer nem kell bele, némi mézet, citromot és néhány jégkockakészítő zacskót kell beszerezned hozzá!

A recept:

  • 3 liter felforralt és kihűtött vízbe áztass be 30 bodzavirág tányért 24 órára,
  • másnap szedd ki a virágfejeket,
  • szűrd át a levet,
  • keverd hozzá 3 citrom levét,
  • ízlés szerint mézet,
  • ezzel kész is a szörp,
  • töltsd az egészet jégkocka-készítő zacskókba (12 db kell hozzá),
  • és irány a fagyasztó.


A nyári hőségben szuper lesz 1-2 bodzaszörp-jégkockát beledobni egy pohár vízbe, és élvezni a csodás illatot és zamatot!”

Nagyon köszönjük az ötletet Wolf Mártának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük