Bodzaszörp jégkockába zárva
by Nagy Jucó · Published · Updated

Szeretem a sokoldalúan hasznosítható bodzát. Magam is többször készítettem már szörpöt, üdítőitalt bodzából és persze nem hagyhatom említés nélkül nagy kedvencemet, a bodzás palacsintát sem. Bár eddig csak a bodza virágából készítettem bármit is, nem szabad elfelejteni, hogy a bogyói is nagyon egészségesek és finom lekvár lehet belőlük.
Wolt Márta olvasóm által a napokban megosztott bodzás recept nagyon megtetszett. Már csak bodzát kellene valahonnan szereznem, hogy kipróbálhassam. De nézzük a receptet.
Bodzaszörp jégkockába zárva receptje
„Az egyik közösségi oldalon találtam egy remek ötletet bodzaszörp készítéshez.
Most figyelj: se cukor, se tartósítószer nem kell bele, némi mézet, citromot és néhány jégkockakészítő zacskót kell beszerezned hozzá!
A recept:
- 3 liter felforralt és kihűtött vízbe áztass be 30 bodzavirág tányért 24 órára,
- másnap szedd ki a virágfejeket,
- szűrd át a levet,
- keverd hozzá 3 citrom levét,
- ízlés szerint mézet,
- ezzel kész is a szörp,
- töltsd az egészet jégkocka-készítő zacskókba (12 db kell hozzá),
- és irány a fagyasztó.
A nyári hőségben szuper lesz 1-2 bodzaszörp-jégkockát beledobni egy pohár vízbe, és élvezni a csodás illatot és zamatot!”
Nagyon köszönjük az ötletet Wolf Mártának!