Bodzavirág dzsem – különleges finomság

Bodzavirág dzsem egy különleges finomság, amit érdemes elkészíteni, ha be tudunk szerezni jó adag tiszta bodzavirág tányért. Akik szeretik a bodzaszörpöt, a rántott bodzát vagy a például a bodzás palacsintát, azok garantáltan ezt a pikáns lekvárt is imádni fogják. 

bodzavirág dzsem

Bodzavirág jótékony hatásai

Immunrendszerünk erősítésére az egyik legjobb háziszer a fekete bodza virágából készített gyógytea. A bodza C- vitamin tartalma duplája a citrusokénak. Ráadásul ehhez még A-, és B- vitamin, speciális flavonoidok, antioxidánsok, gyümölcssavak és bioflavonoidok társulnak.

Bodzavirág dzsem készítése

Évek óta gyűjtöm és feldolgozom a bodzavirágot limonádénak, szörpnek, teának, de dzsemet most készítettem először. Nagyon finom!!!! 🥰🥰 – írta Tóthné Andó Mariann.

Hozzávalók:

  • 20 – 25 db bodzavirág,
  • 2 – 3 db citrom,
  • 3 – 4 db közepes alma,
  • 1,2 l víz,
  • 50 – 60 dkg cukor,
  • 2 csomag 3:1 dzsemfix.

Elkészítése

  • A citromokat karikázzuk fel,
  • a virágokkal rétegezzük egy nagyobb edénybe és öntsük rá a vizet,
  • egy éjszakát pihentessük hűvös helyen,
  • másnap nyomkodjuk ki és szűrjük le,
  • a megpucolt almákat reszeljük bele a leszűrt lébe,
  • botmixerrel pürésítsük,
  • a dszemfixet keverjük össze a cukorral és azt is adjuk a keverékhez,
  • forraljuk fel és forrástól számítva főzzük még 5 percet,
  • töltsük a tisztára mosott üvegekbe,
  • tegyük száraz dunsztba,
  • ha kihűlt irány a kamra!

Nagyon köszönöm a receptet Tóthné Andó Mariannának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Fejes János szerint:

    Bodzából csináltam már több mindent.Most kifogom próbálni a bodzavirág dzsemet is! Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük