Sült paprika télire salátának

Sült paprika télire receptet osztott meg az olvasónk. Eddig csak üvegben eltett sült, majd savanyított paprikát osztottam meg. Azt viszont fehér és kápia paprikából. A mostani recept szerint a sült paprika a fagyasztóba kerül, majd csak a felhasználás előtt lesz beízesítve.

Sült paprika télire

Sült paprika télire

Úry Erzsike árulja el, hogy készül a sült paprika és a felhasználás előtt hogy ízesíti be a család nagy örömére.

„Sül a paprika (na ,nem a kertemből…)
Tíz kiló hamar megsül, a lehámozása már eléggé undok munka 😛… Télen, amikor a fagyasztóból kiveszem és megkészítem savanyúságnak, addigra elfelejtem a kellemetlen részét.😃

A megpucolásához azért van néhány trükk. A sütés elkészülte után azonnal le kell takarni fóliával jól záródóan, kb. egy félórára, utána könnyen lejön a héja.

Ha kihűlt, mehet a hűtőbe kisebb adagokban.

Amikor készíteni akarom, egyszerűen csak kiveszem a hűtőből és elkészítem hozzá az öntetet.

Az öntet receptje egyszerű: ecetes, cukros, sós víz. A mennyiségek ízlés szerintiek. A salátaléből rátöltök annyit, hogy jól ellepje. Majd egy kevés olajat is töltök a tetejére. Akkor a legfinomabb, ha állni hagyjuk pár órát. Ez nekünk nem mindig sikerül😊.”

Tipp:  Nemesné Vér Ágnestől: „Mostanában a hőbefuvásos frituban csinálom 3-4 paprika belefér, fólia rá és kész 👋.”

Suhajda Erzsébettől: „Én is így készítem, csak kihülés után azonnal teszem a mélyhütőbe. Mikor kiveszem, nem kell teljesen kiolvasztani, simán lejön a héja!😊”

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Úry Erzsébetnek és tippeket Ágenesnek és Erzsébetnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük