Sült paprika eltevése télire

Örülök, hogy van egy főzős Facebook csoportunk, a Kertemből tálalva – házias ételek és receptek. Nem vagyunk túl nagy létszámmal, de pont ezért nagyon jó a hangulat, érdemben tudunk segíteni egymásnak. Rengeteg új ötletet osztanak meg az olvasók, amikből a legjobbakat ide a blogra is felteszem. A sült paprika eltevése télire is pont egy ilyen recept. Bevallom én még nem hallottam róla. 

sült paprika eltevése télire

Ha sok paprika termett a kertben, vagy épp olcsó hozzájutunk nagyobb mennyiséghez, akkor jó ötlet a tartósítása télre. Ha gondolunk egyet, egyszerűen csak levesszük a spájz polcáról és már készülhet is a finom reggeli vagy vacsora. Nézzük, hogy teszi el a paprikát télire Kordics-Ujvári Veronika olvasónk!

Sült paprika eltevése télire

Alapanyagok: hagyma, paprika, só, olaj tartósítószer.
Darabolás, szeletelés után az olajra odateszem a hagymát és paprikát így együtt sózom ízlés szerint, majd fent a tűzhelyen megsütöm. A vége felé teszek bele tartósítószert és borként, ezzel egy kicsit tovább sütöm.
Az előkészített üvegekbe töltöm, folpack fólia annak a tetejére egy pici tartósítószer majd lezárom az üveget és dunsztban hagyom kihűlni.

Ez amolyan lecsószerűség paradicsom nélkül. Nagyon finom, csak előkapom és kész a kaja!

A sült paprika íze hasonlít a gomba ízére, mi tojást szoktunk ráütni.”

Nagyon köszönöm az ötletet Kordics-Ujvári Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük