Gluténmentes muffin alaprecept

Nincsenek egyszerű helyzetben a gluténérzékeny gyermekek szülei. A legnépszerűbb sütemények többsége fehér vagy réteslisztből készül és hiába próbáljuk gluténmentes liszttel helyettesíteni, az eredmény közel sem lesz ugyanolyan. Olvasónknak most már nincs gondja a muffinnal, sikerült kitapasztalni, milyen a tökéletes gluténmentes muffin. 

Gluténmentes muffin alaprecept

Takács Ildikó örömmel osztotta meg a tökéletes gluténmentes mufffin receptjét.

„Sikerélményem van! Kisfiam miatt, aki enyhén gluténérzékeny, a mindennapos kenyérsütés mellett most sütöttem először süteményt gluténmentes (GM) lisztből. Egy külföldi oldalról lefordított alapreceptet használtam és az eredmény tökéletes, finom muffin lett. Holnap következik a gluténmentes sajtos rúd.

Gluténmentes muffin alaprecept hozzávalói

  • 3 tojás,
  • 180 ml tej,
  • 112 g vaj, vagy margarin,
  • 1 csomagvaníliás cukor,
  • 28 dkg Schar Mix C Patisserie glutémnetes sütemény liszt,
  • 1 teáskanál utifű maghéj,
  • 2 evőkanál baracklekvár,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • fél teáskanál szódabikarbóna,
  • 15 dkg nádcukor,
  • 1 csésze bármi, amit szeretnénk, most étcsoki darabok

Elkészítése

  • kikeverjük a margarint a cukrokkal,
  • majd hozzákeverjük a tojásokat,
  • belekeverjük a tejet és a lekvárt,
  • másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a csokidarabokat,
  • majd egybeforgatjuk a két keveréket,
  • kapszlival bélelt muffinsütőben légkeverésen 200 fokon 18 percig sütjük,
  • porcukorral szórva tálaljuk.

Kicsit jobban beleragad a kapszliba,mint a sima lisztes,de ez semmit nem von le a finomságából.

Nagyon köszönjük a receptet Takács Ildikónak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük