Gluténmentes muffin alaprecept
Nincsenek egyszerű helyzetben a gluténérzékeny gyermekek szülei. A legnépszerűbb sütemények többsége fehér vagy réteslisztből készül és hiába próbáljuk gluténmentes liszttel helyettesíteni, az eredmény közel sem lesz ugyanolyan. Olvasónknak most már nincs gondja a muffinnal, sikerült kitapasztalni, milyen a tökéletes gluténmentes muffin.
Takács Ildikó örömmel osztotta meg a tökéletes gluténmentes mufffin receptjét.
„Sikerélményem van! Kisfiam miatt, aki enyhén gluténérzékeny, a mindennapos kenyérsütés mellett most sütöttem először süteményt gluténmentes (GM) lisztből. Egy külföldi oldalról lefordított alapreceptet használtam és az eredmény tökéletes, finom muffin lett. Holnap következik a gluténmentes sajtos rúd.
Gluténmentes muffin alaprecept hozzávalói
- 3 tojás,
- 180 ml tej,
- 112 g vaj, vagy margarin,
- 1 csomagvaníliás cukor,
- 28 dkg Schar Mix C Patisserie glutémnetes sütemény liszt,
- 1 teáskanál utifű maghéj,
- 2 evőkanál baracklekvár,
- 1 teáskanál sütőpor,
- fél teáskanál szódabikarbóna,
- 15 dkg nádcukor,
- 1 csésze bármi, amit szeretnénk, most étcsoki darabok
Elkészítése
- kikeverjük a margarint a cukrokkal,
- majd hozzákeverjük a tojásokat,
- belekeverjük a tejet és a lekvárt,
- másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a csokidarabokat,
- majd egybeforgatjuk a két keveréket,
- kapszlival bélelt muffinsütőben légkeverésen 200 fokon 18 percig sütjük,
- porcukorral szórva tálaljuk.
Kicsit jobban beleragad a kapszliba,mint a sima lisztes,de ez semmit nem von le a finomságából.
Nagyon köszönjük a receptet Takács Ildikónak!