Gluténmentes muffin alaprecept

Nincsenek egyszerű helyzetben a gluténérzékeny gyermekek szülei. A legnépszerűbb sütemények többsége fehér vagy réteslisztből készül és hiába próbáljuk gluténmentes liszttel helyettesíteni, az eredmény közel sem lesz ugyanolyan. Olvasónknak most már nincs gondja a muffinnal, sikerült kitapasztalni, milyen a tökéletes gluténmentes muffin. 

Gluténmentes muffin alaprecept

Takács Ildikó örömmel osztotta meg a tökéletes gluténmentes mufffin receptjét.

“Sikerélményem van! Kisfiam miatt, aki enyhén gluténérzékeny, a mindennapos kenyérsütés mellett most sütöttem először süteményt gluténmentes (GM) lisztből. Egy külföldi oldalról lefordított alapreceptet használtam és az eredmény tökéletes, finom muffin lett. Holnap következik a gluténmentes sajtos rúd.

Gluténmentes muffin alaprecept hozzávalói

  • 3 tojás,
  • 180 ml tej,
  • 112 g vaj, vagy margarin,
  • 1 csomagvaníliás cukor,
  • 28 dkg Schar Mix C Patisserie glutémnetes sütemény liszt,
  • 1 teáskanál utifű maghéj,
  • 2 evőkanál baracklekvár,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • fél teáskanál szódabikarbóna,
  • 15 dkg nádcukor,
  • 1 csésze bármi, amit szeretnénk, most étcsoki darabok

Gluténmentes muffin elkészítése

  • kikeverjük a margarint a cukrokkal,
  • majd hozzákeverjük a tojásokat,
  • belekeverjük a tejet és a lekvárt,
  • másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a csokidarabokat,
  • majd egybeforgatjuk a két keveréket,
  • kapszlival bélelt muffinsütőben légkeverésen 200 fokon 18 percig sütjük,
  • porcukorral szórva tálaljuk.

Kicsit jobban beleragad a kapszliba,mint a sima lisztes,de ez semmit nem von le a finomságából.

Nagyon köszönjük a receptet Takács Ildikónak!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás