Habkönnyű süti-mámor – kefírrel és gyümölccsel

Habkönnyű süti-mámor receptet osztott meg velünk Sinka Erika, aki nem híve a bögrés, poharas, mérőedény nélküli recepteknek. Sokkal jobban bízik azokban, amelyekben dekagramra, deciliterre adják meg a hozzávalókat. Mostani recepje is pontos mennyiségeket tartalmaz.

Habkönnyű süti-mámor

Habkönnyű süti-mámor

“Hétvégi kefíres, habkönnyű, süti-mámor…🍒🍒🍒
Mert süti minden nap jöhet, de hétvégén biztosan!
Nagy divatja van a “bögrés”, “poharas”, “mérőedény nélküli” sütiknek, mert nagyon praktikusak, mérleg híján is el lehet őket készíteni.
Nos, ha én egy ilyen recepthez hozzájutok, biztosan “átírom” dekagrammra, mililiterre, saját képemre formálom. Mivel fontos a pontosság számomra.
Ezt a sütit egy kertlátogatáson kóstoltam. Annyira egyszerű….és annyira, de annyira finom, hogy leírni nem is tudom, inkább a képek beszéljenek helyettem…
na és persze a recept. ” – kaptuk az ajánlót Sinka Erikától.

Hozzávalók

  • 2 L-es tojás sárgája,
  • 150 g cukor,
  • 50 ml olaj,
  • 175 g kefir (vagy joghurt, de én most kefírrel készítettem!),
  • 180 g liszt,
  • 3/4 tasak sütőpor,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 citrom reszelt héja és leve,
  • 1 evőkanál vaníliás cukor,
  • 2 L-es tojás fehérje habbá verve,
  • bármilyen idénygyümölcs a tetejére. Én most kimagozott meggyet tettem, melyet dióban és kakóporban forgattam.

Elkészítése

“Zsírpapírral kibélelem a tepsit (30 x 25 cm).

A hozzávalókat összekevertem, a felvert tojásfehérjéket csak a végén, óvatosan keverem bele. Miután a masszát beöntöttem a tepsibe, a tetejét megpakoltam gyümölccsel.

180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 30 percig sütöttem légkeveréses módban.
Első percekben szépen megemelkedik, majdnem kifutott, de azután megnyukszik és tartja a magasságát, nem esik össze.
A meggy nem süllyedt le, könnyű, finom, nyári süti.”

Tipp: Legközelebb mákban fogom megforgatni, mert a meggy-mák egy nyerő páros!

Nagyon köszönjük a szuper receptet Sinka Erikának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 213
  • 14
  •  
  •  
  • 213
  •  
  • 14
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 11 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás