Potyogtatott gyümölcsös kevert süti

Potyogtatott gyümölcsös kevert süti receptet hoztam Vadady Mária olvasónk konyhájából. A sütit személyesen is megkóstolhattam a múlt hét végén, amikor egy másik olvasóm, Piberszki Mária csodálatos leanderes kertjében jártam. Igazán kitűnő nyári finomság, nem mellesleg pedig gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Szívből ajánlom mindenkinek.

Potyogtatott gyümölcsös kevert süti

Vadady Mária ajánlója: "Ez tulajdonképpen egy kevert süti alapreceptjéből kreált potyogtatott gyümölcsös, ronda, de finom és gyors süti. (a "Horváth Ilona" 341. oldalon levő Kakaós lepény nevű sütijéből kreálva)"

Potyogtatott gyümölcsös kevert süti hozzávalói

  • 2 egész tojás,
  • 30 dkg cukor,
  • 8 dkg vaj,
  • 4 dl tej,
  • 45 dkg liszt,
  • 1 sütőpor,
  • 1 citrom (narancs) reszelt héja,
  • gyümölcs,
  • a szóráshoz fahéj és pici cukor,
  • esetleg a gyümölcs alá kis darált dió, őrölt fahéj.

Potyogtatott gyümölcsös kevert süti elkészítése

  • a puha vajat habosra keverjük a tojásokkal,
  • majd a cukorral,
  • aztán felváltva adjuk hozzá a tejet és a sütőporos lisztet,
  • pár percig keverjük a géppel,
  • majd vajazott-lisztezett tepsibe öntjük (Ha a nagy elektromos sütőbe való tepsibe akkor laposabb lesz, ha kisebb tepsibe akkor kicsit magasabb és tovább is kell sütni.)
  • telerakjuk felezett szilvával (meggyel, barackkal, stb),
  • ha van, a gyümölcs alá hinthetünk egy kis darált diót is,
  • ha nem elég savanykás a gyümölcs, akkor egy fél citrom levét végig szoktam csöpögtetni fölötte,
  • aztán gondosan beszórom őrölt fahéjjal és pici cukorral,
  • majd 180 fokra melegített sütőbe tolom a középnél kicsit lejjebb levő helyre hogy alulról is jól átsüljön,
  • 45 percig sütöm, aztán tűpróba után kiveszem.
  • kihűlve lehet szeletelni.

"Csináltam már úgy is amikor kevés gyümölcsöm volt, hogy ízesített túrót raktam kiskanállal sorban egyenlő távolságra egymástól és ezek közé tettem a gyümölcsöt. De lehet a tésztába kakaót keverni és abba a gyümölcsöt, csak akkor nem fahéjjal, hanem vaníliával ízesítve. De ebből a tésztából csináltam anno tortát is az oviba, suliba, amikor kicsik voltak a gyerekek. 

Nagyon köszönöm a receptet!

  • 83
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  
  • 83
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három − 1 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás