Szerencsemalac leveles tésztából

A szerencsemalac leveles tésztából igazi szilveszteri bulira való finomság. A malacok kialakításával ugyan bíbelődni kell egy kicsit, de ha készen vesszük a levelestésztát, akkor már is megspóroltunk egy csomó időt.

szerencsemalac

Szerencsemalac leveles tésztából elkészítése

A kis malacokhoz csupán koktél virslire, leveles tésztára, tojásra és némi borsra van szükség. Természetesen használhatunk normál méretű virsliket is, csak akkor azokat várjuk három vagy négy részre. A koktél virsli azért jobb, mert az szépen egyben marad.

Manapság már nagyon finom leveles tésztákat lehet kapni, de ha van időnk saját magunk is készíthetjük. Miért is használnánk agyontartósított bolti leveles tésztát, amikor sokkal finomabbat tudunk készíteni saját magunk is. Például a mindenre jó leveles tészta recepje alapján.

Sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából

Szóval, ha megvan a leveles tésztánk, akkor kinyújtjuk. Egy malachoz egy négyzetre, a testhez, két háromszögre a fülekhez és egy egy kerek részre, az orrhoz lesz szükség. A testhez akkora négyzeteket vágjunk, hogy bele tudjuk bugyolálni a virsliket.

Két oldalról ráhajtva jól becsomaguljuk a virsliket. Egy kis tojásfehérjével rásegíthetünk, hogy ne jöjjenek szét. A tepsibe majd az illesztett oldalt rakjuk alulra.

Szintén tojásfehérjével ragasszuk fel a füleket és az orrot. Az orrokra szívószállal szúrjunk két lyukat. A szemhez két borsot szúrjunk a tésztába.

Ezután kenjük meg tojással a malackákat és előmelegített 200 fokos sütőben süssük meg. 

Tipp: Ha még finomra szeretnénk, tehetünk a tésztába a virslik mellé sajt darabot is vagy a malacok tetejét is megszórhatjuk reszelt sajttal.

További receptek leveles tésztához

  • 534
  •  
  • 11
  •  
  •  
  • 534
  •  
  • 11
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + négy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás