Szerencsemalac leveles tésztából

A koktélvirslivel töltött szerencsemalac leveles tésztából igazi szilveszteri bulira való finomság. A malacok kialakításával ugyan bíbelődni kell egy kicsit, de ha készen vesszük a levelestésztát, akkor már is megspóroltunk egy csomó időt.

szerencsemalac

Szerencsemalac leveles tésztából elkészítése

A szilveszteri ételek sorából nem maradhat ki a sem a virsli, sem a szerencsemalac. Ez a mutatós harapnivaló ötvözi a kettőt.  

A kis malacokhoz csupán koktél virslire, leveles tésztára, tojásra és némi borsra van szükség. Természetesen használhatunk normál méretű virsliket is, csak akkor azokat várjuk három vagy négy részre. A koktél virsli azért jobb, mert az szépen egyben marad.

Manapság már nagyon finom leveles tésztákat lehet kapni, de ha van időnk saját magunk is készíthetjük. Miért is használnánk agyontartósított bolti leveles tésztát, amikor sokkal finomabbat tudunk készíteni saját magunk is. Például a mindenre jó leveles tészta recepje alapján.

Szóval, ha megvan a leveles tésztánk, akkor kinyújtjuk. Egy malachoz egy négyzetre, a testhez, két háromszögre a fülekhez és egy egy kerek részre, az orrhoz lesz szükség. A testhez akkora négyzeteket vágjunk, hogy bele tudjuk bugyolálni a virsliket.

Két oldalról ráhajtva jól becsomaguljuk a virsliket. Egy kis tojásfehérjével rásegíthetünk, hogy ne jöjjenek szét. A tepsibe majd az illesztett oldalt rakjuk alulra.

Szintén tojásfehérjével ragasszuk fel a füleket és az orrot. Az orrokra szívószállal szúrjunk két lyukat. A szemhez két borsot szúrjunk a tésztába.

Ezután kenjük meg tojással a malackákat és előmelegített 200 fokos sütőben süssük meg. 

Tipp: Ha még finomra szeretnénk, tehetünk a tésztába a virslik mellé sajt darabot is vagy a malacok tetejét is megszórhatjuk reszelt sajttal.

További receptek leveles tésztához

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük