Sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából

A jó sajtosrúd receptet meg kell becsülni, egy univerzális, sósakhoz és édesekhez is használható receptet még inkább. Mert a sajtosrúd a legjobb buliknak is megmentője lehet. Az édes sütemények mellett kell valami sós, amire jól csúszik a sör, a bor, a pezsgő vagy akár a málnaszörp, ha egy gyerekzsúron vagyunk. Olvasónk kedvenc receptje a sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából!

sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából

Ugye milyen jól hangzik a mindenre jó leveles tészta? Miért is használnánk agyontartósított bolti leveles tésztát, amikor sokkal finomabbat tudunk készíteni saját magunk is.    

Radnai Ica az én kedvenc sajtosrúd receptem megosztása után mutatta meg nekünk, hogy készül nála a nagyon finom és ropogós sajtosrúd.

“Nekem van egy még egyszerűbb receptem: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 5 evőkanál víz, 1 ek. 10 %-os ecet. Összegyúrni, egy éjjel áll a hűtőben, /vagy bármeddig a mélyhűtőben/, vékonyra nyújtani, szórni, sütni, olyan leveles lesz, mint a vajas tészta. Nagyon rég óta készítem, egy szakácskönyvben találtam, az volt a neve “Mindenre jó leveles tészta”, tényleg jó, mert ha szögletesre vágom, közepébe lekvárt teszek, háromszögbe hajtom, “szerelmeslevél” lesz belőle.😋”

Sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából hozzávalói

  • 35 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 5 evőkanál víz,
  • 1 ek. 10 %-os ecet,
  • só, a mennyiség függ attól, hogy sós vagy édes tésztaként használjuk-e fel,
  • egy tojás a megkenéshez,
  • kb. 10 reszelt sajt a tetejére.

Sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából elkészítése

  • a hozzávalókat összegyúrjuk,
  • lefedve egy éjszakára a hűtő tesszük,
  • másnap vékonyra nyújtjuk,
  • megkenjük a felvert tojással, amibe egy kis sót is tettünk,
  • megszórjuk a sajttal,
  • megsütjük. 

Tipp: Sajt helyett szezámmal, mákkal, napraforgóval, tökmaggal vagy bármi mással is ízesíthetjük.

Nagyon köszönjük az univerzális receptet Radnai Icának!

További sós sütemények, rágcsák receptje

  • 207
  •  
  • 12
  •  
  •  
  • 207
  •  
  • 12
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás