Kókuszos linzer, a sokáig elálló aprósütemény

Nem tudom ki hogy van vele, de a hagyományos linzer nem tartozik a kedvenceim közé. Nekem kell még valami a tésztába, ami egy kicsit megfűszerezi, karakteresebb ízűvé teszi. Eddigi nagy kedvencem a diós linzer volt, most hogy kipróbáltam, a kókuszos linzer is felkapaszkodott mellé. A hosszan elálló és finom aprósütemény a hétköznapokat is ünneppé varázsolja.

kókuszos linzer házi lekvárral

Kókuszos linzer receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt,
  • 20 dkg vaj,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg kókuszreszelék,
  • fél csomag sütőpor.

Elkészítése

  • Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a kókuszreszeléket.
  • A keverékhez hozzadjuk a vajat, két tenyerünk között gyors mozdulatokkal elmorzsolgatjuk, hogy nagyjából homogén keveréket kapjunk.
  • Hozzáadjuk a tojást is és az egészet összegyúrjuk.
  • Gombócot formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük fél órára.
  • A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. Felét sima korongra, míg a másik felét lyukas közepűre szúrjuk ki.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a kiszaggatott sütiket és 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük.
  • Bármilyen finom, lehetőleg házi lekvárral összeragasztjuk a párokat. Nekem leginkább savanyú lekvárokkal, mint meggy, ribizli vagy málna ízlik, de természetesen néhányat a családi nagy kedvenc sárgabarack lekvárral kentünk meg.
  • Aki gondolja még porcukorral is megszórhatja, bár szerintem felesleges.

Bár azonnal fogyasztható, de érdemes várni vele, mert másnapra fantasztikus állagúra puhul.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

13 + tizennégy =