Kókuszos linzer, a sokáig elálló aprósütemény

Nem tudom ki hogy van vele, de a hagyományos linzer nem tartozik a kedvenceim közé. Nekem kell még valami a tésztába, ami egy kicsit megfűszerezi, karakteresebb ízűvé teszi. Eddigi nagy kedvencem a diós linzer volt, most hogy kipróbáltam, a kókuszos linzer is felkapaszkodott mellé. A hosszan elálló és finom aprósütemény a hétköznapokat is ünneppé varázsolja. Ezt vittem a 13. Balkonada találkozóra is, a sütemények egy részébe pedig japánbirsből készült lekvár került.

kókuszos linzer házi lekvárral

Kókuszos linzer receptje

A linzer az egyik legegyszerűbb sütemény, nem mellesleg nagyon sok változatban készíthetjük

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt,
  • 20 dkg vaj,
  • 15 dkg porcukor,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg kókuszreszelék,
  • fél csomag sütőpor.

Kókuszos linzer elkészítése

  • Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a kókuszreszeléket.
  • A keverékhez hozzadjuk a vajat, két tenyerünk között gyors mozdulatokkal elmorzsolgatjuk, hogy nagyjából homogén keveréket kapjunk.
  • Hozzáadjuk a tojást is és az egészet összegyúrjuk.
  • Gombócot formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük fél órára.
  • A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. Felét sima korongra, míg a másik felét lyukas közepűre szúrjuk ki.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a kiszaggatott sütiket és 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük.
  • Bármilyen finom, lehetőleg házi lekvárral összeragasztjuk a párokat. Nekem leginkább savanyú lekvárokkal, mint meggy, ribizli vagy málna ízlik, de természetesen néhányat a családi nagy kedvenc sárgabarack lekvárral kentünk meg.
  • Aki gondolja még porcukorral is megszórhatja, bár szerintem felesleges.

Bár azonnal fogyasztható, de érdemes várni vele, mert másnapra fantasztikus állagúra puhul.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Kovacs Valeria szerint:

    Nagyon jol nez ki ez a suti. En ugy latom valamifele cukr maz szeruseg ban rajta. Igaz ez ?

    • Nagy Jucó szerint:

      Kedves Valéria!
      Biztos csalóka a kép, nincs rajta semmi máz, és porcukor sem.
      Pont úgy készült, ahogy le van írva.
      Érdemes megsütni, nagyon finom: Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük