Linzertészta alaprecept

A linzertészta a piskóta mellett az egyik legfontosabb és leggyakoribb alaptészta, amit édes vagy sós sütemények készítésénél is használhatunk. A linzertészta alaprecept jól jön, ha neki állnánk valami egyszerű és finom süteménynek.

csudijó mákos linzer

Ha ismered a linzertészta készítésének alapjait, már nyert ügyed van. Valójában nem egy süti receptet ismersz, hanem rengeteget. Az elkészítésének csak a képzeleted szab határt.

Szokták még gyurt omlós tésztának is hívni. Akár úgy is megjegyezheted a hozzávalókat, hogy: egy rész cukor, két rész margarin és három rész liszt.

Linzertészta alaprecept hozzávalói

300 g liszt,
200 g margarin,
100 g porcukor,
1 db tojássárgája,
1 tasak vaníliáscukor,
1 csipet só,
citrom reszelt héja.

Linzertészta alaprecept elkészítése

  • a lisztet és a porcukrot átszitálj,
  • a margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk,
  • majd hozzáadjuk a lisztet,
  • beletesszük a vaníliáscukrot és a citromhéjat,
  • ha kakaós tésztát készítünk, akkor ezen ponton kell hozzáadni a kakaóport,
  • összedolgozzuk a tésztát,
  • ha túl keménynek véljük, egy-két kanál tejföllel lazíthatjuk,
  • a kész tésztát lisztezett nyújtódeszkán átgyúrjuk,
  • téglalap alakúra formázzuk,
  • ha túl lágynak, ítéljük, akkor tegyük lisztezett tálcára, és hűvös helyen, pl. a hűtőben pihentessük egy fél órát,
  • majd megfelelő vastagságúra és méretűre nyújtjuk,
  • kívánt módon formázzuk,
  • a sütési idő a sütemény fajtájától függ, kis korongog sütéséhez jóval kevesebb idő kell, mint egy töltelékes pitéhez.

Sütemények linzertésztából

  • 248
  •  
  • 10
  •  
  •  
  • 248
  •  
  • 10
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − öt =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás