Kefires szilvás süti bögrésen

A bögrével mért sütemények a leggyorsabbak. Még a konyhai mérleget sem elővenni, hogy összeállíthassuk a tésztát. A kefires szilvás süti bögrésen egy kitűnő sütemény. Gyorsan készül. Gyorsan elfogy.

 

Kefíres szilvás süti bögrésen

 

“Szilva szezon van. Bögrés kefires sütit sütöttem hét végére -és szilvát raktam a tetejére.”

Kefires szilvás süti bögrésen hozzávalói

Kicsi a kefir, és én kb. 2 decis poharat használok a továbbiakban.

  • 3 tojás,
  • 1 pohár étolaj,
  • 2 pohár cukor,
  • 1 joghurt vagy kefir,
  • 3 pohár liszt,
  • fél sütőpor vagy szódabikarbóna,
  • szilva vagy bármilyen más gyümölcs.

Kefires szilvás süti bögrésen hozzávalói

  • a tészta hozzávalóit alaposan összekeverem,
  • a masszát kikent vagy sütőpapíros tepsibe öntöm,
  • a szilvát megmosom és negyedbe vágom,
  • fahéjas cukorba forgatom,
  • a tészta tetejére rakom a szilvákat,
  • közepes hőmérsékletű sütőben megsütöm.

 

Bármilyen gyümölccsel jó, mikor minek van szezonja. Kerülhet a tetejére cseresznye, meggy, sárga vagy őszibarack is.

Nagyon köszönjük a receptet Pócza Csabáné Irénkének!

Jó étvágyat hozzá!

Te is megosztanád a kedvenc recepted? Csatlakozz a Kertemből tálalva Facebook csoporthoz!

  • 233
  •  
  •  
  • 51
  •  
  •  
  • 233
  •  
  •  
  • 51
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − négy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás