Gyors szilvás sütemény

Gyors szilvás sütemény receptet hoztam. Bevallom, nem kóstoltam még, de a fotót és a receptet elnézve, nemcsak az elkészítése gyors. Igen kapós is lehet.

gyors szilvás sütemény

A szilva igazán sokoldalú gyümölcs. Nyersen fogyasztva is kitűnő, de rengeteg finom étel készülhet belőle. Kezdve az egyik legismertebbel, a szilvásgombóccal, ami akár mákkal is készülhet. De nagyon jó sütemény alapanyag is, szilvás lepénytől a kefíres-szilvás bögrésigSzilvalekvárt pedig sütőben is készíthetünk.

„Nagyon omlós, könnyű sütemény és ahogyan a nevében is írtam, gyorsan elkészíthető.” – szól Veronika ajánlása.

Gyors szilvás sütemény hozzávalói – 28×40 cm-s tepsihez

Tésztához:

  • 3 db egész tojás,
  • 20 dkg porcukor,
  • 30 dkg liszt,
  • 15 g sütőpor,
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 dl étolaj,
  • 100 ml tej,
  • csipet só

Tepsi kenéséhez:

szükség szerint étolaj

Szóráshoz:

szükség szerint zsemlemorzsa

Töltelékhez:

  • 60-70 dkg magozott szilva,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 1 kávéskanál fahéj,
  • 1 kávéskanál vaníliáscukor

Elkészítése

  • a szilvákat kimagozzuk,
  • negyedekbe vágjuk,
  • a tészta elkészítéséhez a tojásokat a cukrokkal elkeverjük,
  • hozzáadjuk az olajat,
  • majd a liszttel elkevert sütőport, a citrom héját és a tejet,
  • a tepsit megolajozzuk,
  • megszórjuk zsemlemorzsával,
  • beleöntjük a tésztát,
  • a szilvákat elverjük a fahéjjal és porcukorral,
  • majd elhelyezzük sorban a süteményen,
  • 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 40 percig sütjük.

Nagyon köszönjük Kordics-Újvári Veronikának a receptet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük