Gyors szilvás sütemény

Gyors szilvás sütemény receptet hoztam. Bevallom, nem kóstoltam még, de a fotót és a receptet elnézve, nemcsak az elkészítése gyors. Igen kapós is lehet.

 

gyors szilvás sütemény

 

“Nagyon omlós, könnyű sütemény és ahogyan a nevében is írtam, gyorsan elkészíthető.” – szól Veronika ajánlása.

Gyors szilvás sütemény hozzávalói – 28×40 cm-s tepsihez

Tésztához:

  • 3 db egész tojás,
  • 20 dkg porcukor,
  • 30 dkg liszt,
  • 15 g sütőpor,
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 dl étolaj,
  • 100 ml tej,
  • csipet só

Tepsi kenéséhez:

szükség szerint étolaj

Szóráshoz:

szükség szerint zsemlemorzsa

Töltelékhez:

  • 60-70 dkg magozott szilva,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 1 kávéskanál fahéj,
  • 1 kávéskanál vaníliáscukor

Gyors szilvás sütemény elkészítése

  • a szilvákat kimagozzuk,
  • negyedekbe vágjuk,
  • a tészta elkészítéséhez a tojásokat a cukrokkal elkeverjük,
  • hozzáadjuk az olajat,
  • majd a liszttel elkevert sütőport, a citrom héját és a tejet,
  • a tepsit megolajozzuk,
  • megszórjuk zsemlemorzsával,
  • beleöntjük a tésztát,
  • a szilvákat elverjük a fahéjjal és porcukorral,
  • majd elhelyezzük sorban a süteményen,
  • 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 40 percig sütjük.

 

Nagyon köszönjük Kordics-Újvári Veronikának a receptet!

  • 66
  •  
  •  
  • 15
  •  
  •  
  • 66
  •  
  •  
  • 15
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − 6 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás