Nagyiféle szilveszteri süti receptje
Régi szilveszterek hangulatát idézheti a fehér és kakaós tésztából készülő sütemény, amit finom házi lekvár ragaszt egymáshoz. A nagyi szakácskönyvéből előkerült receptet érdemes kipróbálni. Nézd csak, milyen pofon egyszerűen készül a nagyiféle szilveszteri süti.
Nagyiféle szilveszteri süti receptje
Turánné Szolnoki Valéria osztotta meg a hipp-hopp elkészülő retro sütemény receptjét.
A szilveszternek is megvannak a maga kedvelt ételei és süteményei. Ezek főleg szerencsehozó ételek, amelyek így vagy úgy a összefüggésben vannak a szerencsével kapcsolatos babonákkal. Sült malac, virsli, lencsesaláta, szerencse malac levelestésztából.
„Meleg volt a sütő, gyorsan begyúrtam egy kis szilveszterit. Anyosom ezer éves sütis füzetében találtam, azóta már egypárszor megsütöttem nagyon szeretik. 😄 Puhulni több idő kell neki, persze nehéz megállni, hogy ne fogyjon el hamarabb. Másnapra megpuhul, ha van ideje, mert már nagyon fogy. Igaz megfontolásból mindig 2 adag készül. „
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 500g liszt,
- 250 g porcukor,
- 200 g disznózsír,
- 1 csomag sütőpor,
- 2 tojás,
- csipet só,
- 1 vaníliás cukor
- 2 kanál kakaópor a tészta egyik felébe,
- ízletes házi lekvár az összeregasztáshoz.
Nagyiféle szilveszteri süti elkészítése
- a hozzávalókat a kakaó és a lekvár kivételével összegyúrjuk,
- ketté osztjuk,
- egyikbe részéhez hozzaádajuk a kakaót és jól beledolgozzuk,
- vékonyra kinyújtjuk,
- tetszőleges formára kiszaggatjuk,
- megsütjük,
- finom lekvárral összeragasztjuk,
- porcukorral is megszórhatjuk.
Nagyon köszönjük a receptet Turánné Szolnoki Valériának!
További recept ötletek szilveszterre
A jó sajtosrúd receptet meg kell becsülni, egy univerzális, sósakhoz és édesekhez is használható receptet még inkább. Mert a sajtosrúd a legjobb buliknak is megmentője lehet. Az édes sütemények mellett kell valami sós, amire jól csúszik a sör, a bor, a pezsgő vagy akár a málnaszörp, ha egy gyerekzsúron vagyunk. Olvasónk kedvenc receptje a sajtosrúd mindenre jó leveles tésztából!
Szilveszteri receptek válogatását hoztam gondolva az éhes gyomrokra, a szomjas szájakra, az átfagyott vendégek felmelegítésére és kis gyerekek kényeztető finomságaira is.