Szilvás lepény egyszerűen

A szilvás lepény recept eddig valahogy kimaradt a blogból. Pedig az egyszerűen elkészíthető, fahéjas cukortól illatozó süteményt kárt lenne kihagyni. Már mutatom is a fennséges desszert receptjét.

szilvás lepény

A szilvás lepény receptjének története egy köszönettel és pár fotóval kezdődött, amit Rendek-Forró Lídia töltött fel a Kertemből tálalva – házias receptek Facebook csoportba.

„Köszönöm a “cukrozott szilva nyersen” receptjét❤️. Nálunk is felkerült a polcra egy-két üveg🙂 Kicsit elcsentünk belőle a lepénykéhez. A szilvát abból vettem el, amit télire készítettem elő”.

A nagyon gusztusos lepény fotója után természetes volt, hogy páran rögtön elkérték a receptet. A kérés pedig meghallgatásra talált és íme itt az egyszerű és nagyszerű recept.

Szilvás lepény hozzávalói

  • 70 dkg liszt,
  • 5 dkg élesztő,
  • 10 dkg olvasztott vaj, 16 dkg lágy zsír,
  • 6 evőkanál tejföl,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 2 dl tej,
  • 2 teáskanál só,
  • szilva,
  • fahéjas cukor a tetejére.

Szilvás lepény elkészítése

  • az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk a tejben,
  • amúgy felfut, a liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót,
  • amikor az élesztő kész, alaposan összedolgozzuk,
  • duplájára kelesztjük,
  • kézzel belesimítjuk a tepsibe a tésztát,
  • mehet rá a tetszőleges mennyiségű szilva,
  • végül megszórjuk a fahéjas cukorral,
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Rendek-Forró Lídiának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük