Szilvás lepény egyszerűen

A szilvás lepény recept eddig valahogy kimaradt eddig a blogból. Most viszont a nyersen eltett szilvabefőtt receptjének köszönhetően ez is felkerül a palettára. Olvass tovább, és megtudod mi köze a befőttnek és a lepénynek egymáshoz. Ráadásul a receptet is elolvashatod.

szilvás lepény

Az egész egy köszönettel és pár fotóval kezdődött, amit Rendek-Forró Lídia töltött fel a Kertemből tálalva – házias receptek Facebook csoportba.

“Köszönöm a “cukrozott szilva nyersen” receptjét❤️Nálunk is felkerült a polcra egy-két üveg🙂 Kicsit elcsentünk belőle a lepénykéhez. A szilvát abból vettem el, amit télire készítettem elő”.

A nagyon gusztusos lepény fotója után természetes volt, hogy páran rögtön elkérték a receptet. A kérés pedig meghallgatásra talált és íme itt az egyszerű és nagyszerű recept.

Szilvás lepény hozzávalói

  • 70 dkg liszt,
  • 5 dkg élesztő,
  • 10 dkg olvasztott vaj, 16 dkg lágy zsír,
  • 6 evőkanál tejföl,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 2 dl tej,
  • 2 teáskanál só,
  • szilva,
  • fahéjas cukor a tetejére.

Szilvás lepény elkészítése

  • az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk a tejben,
  • amúgy felfut, a liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót,
  • amikor az élesztő kész, alaposan összedolgozzuk,
  • duplájára kelesztjük,
  • kézzel belesimítjuk a tepsibe a tésztát,
  • mehet rá a tetszőleges mennyiségű szilva,
  • végül megszórjuk a fahéjas cukorral,
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Rendek-Forró Lídiának!

  • 496
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 496
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás