Cukrozott szilva nyersen eltéve

Cukrozott szilva nyersen eltéve befőttként is finom. Ha valami különlegesre vágyunk és nem elégszünk meg a napon aszalt szilvával, készítsünk belőle befőttet főzés nélkül! 

 

cukrozott szilva nyersen eltéve

 

Kordics-Újvári Veronika: “A szomszédasszonyom készíti el minden évben. Idén kaptam kóstolót, ami után a receptet is elkértem.”

 

Cukrozott szilva nyersen eltéve hozzávalói

  • 3 kg szilva,
  • 90 dkg cukor,
  • 1 kávéskanál fahéj (őrölt, ízlés szerint)
  • 10 db szegfűszeg,
  • 3 csomag vaníliás cukor,
  • 2 kávéskanál nátrium-benzoát,
  • tartósító (hűvös kamránál el is maradhat)

Cukrozott szilva nyersen eltéve elkészítése

  • a szilvát megmossuk,
  • kimagozzuk, egy zománcozott edénybe tesszük,
  • a cukorban elkeverjük a fahéjat, a nátrium-benzoátot és a vaníliás cukrot,
  • az ízesített cukrot a szilvára öntjük,
  • hozzáadjuk a szegfűszeget is,
  • egy napig állni hagyjuk,
  • közben többször átkeverjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon, de óvatosan tegyünk, hogy ne törjük meg,
  • tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk a szilvát,
  • tetejükre tehetünk 1-1 kanál rumot,
  • befőző fóliát vagy celofánt teszünk az üvegekre, és csavaros tetővel lezárjuk.
  • ha valaki szeretné, hogy hűvös kamra hiányában se menjen tönkre, bebiztosíthatja azzal, ha a fólia és a tető közé is tesz egy csipet tartósítót.

 

Nagyon köszönjük a receptet Veronikának és szomszédasszonyának!

 

  • 730
  •  
  • 16
  •  
  •  
  • 730
  •  
  • 16
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

2 hozzászólás

  1. Zsóka szerint:

    Megpróbáltam én is de nem lett ilyen szép színe,sokkal sötétebb lett.Valószínű azért,mert több fahéjat tettem bele,és csak szalicílt adtam hozzá.A nátriu-benzoát segít megtartani a színét??Még sosem használtam semmihez…

    • Nagy Jucó szerint:

      Szia Zsóka!

      A szín a szilva fajtájától is függ és igen, a fahéj is befolyásolja. A nátrium-benzoát nem módosít a színen, az tartósít a szalicíl helyett. Szalicílt már nem igen lehet kapni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + tizenhat =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás