Szilvalekvár vörösborral hagyományosan készítve
A szilvalekvár vörösborral receptet ki más oszthatta volna meg velünk, mint Sinka Erika, az alkoholos lekvárok, gyönyörű fotók és a kertkialakítás specialistája. Erika már elárulta, hogy készül a szilvalekvárral rummal, az őszibaracklekvár banánnal alkoholosan. Íme itt a szilvalekvár hagyományosan vörösborral receptje.
A szilva értékes és egészséges gyümölcsünk. Gazdag A-, C- és E-vitaminban és antioxidáns hatása révén rák és a ráncok ellen is felveszi a harcot. Rengeteg káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz, ezért a vérszegényeknek is igen ajánlott a rendszeres fogyasztása. Enyhe hashajtó hatása magas cukor- és gyümölcssavtartalmának köszönhető.
Szilvalekvár vörösborral elkészítése
„A szilvákat megmossuk, kimagozzuk (igazából nem szeretem, ha így kezdődik egy recept, mert ez olyan magától értetődő!). Szóval a konyhakész szilvákat lábosba/fazékba halmozzuk, félidőnél, amikor már jó puha, akkor kevéske (😆❤️) vörösbort öntünk hozzá, összerottyantjuk, turmixoljuk félig, hogy kellemesen darabos, „rusztikus” állagú legyen.
Nekem a vörösbor miatt kicsit sok lett a lé, hát leöntöttem a felesleget róla. Az van a kis pohárban (csak ennyi maradt, ezt tudtam megmenekíteni a fotó kedvéért! – fantasztikus itóka: vörösbor és szilva püré tökéletes keveréke, persze hidegen!!!!! 😉💜
A végén fűszerezem citromhéjjal és levével, valamint mézeskalács fűszerkeverékkel, összefőzöm, üvegekbe töltöm, kidunsztolom.
Nemsokára jelentkezek a 2. variációval…még készül!”
Nagyon köszönjük a receptet Erikának!