Meggyleves, a nyári kedvenc

Meleg nyári napokon nem is kell jobb étel, mint egy jól lehűtött gyümölcsleves. Kevés olyan gyümölcs van, ami önmagában is finom levest eredményez. A meggy ilyen. A többi gyümölcshöz általában kell még egy másik, egy karakteresebb is. A meggyleves nem kíván más gyümölcsöt, elég bele néhány finom fűszer. Más is mutatom a receptet!

meggyleves receptje

„Finom, hideg, szemet nyugtató, lelket simogató meggylevest hoztam. Fogyasztása jól lehűtve ajánlott!!! ;)” – szól Illésné Nagy Mária ajánlója, bár azt hiszem a meggylevesnek nem is igazán van szüksége ajánlóra.

Meggyleves 🍒

Hozzávalók: (4 – 6 személyre)

  • kb.1 kg meggy,
  • 2 szelet citrom,
  • csipet só,
  • cukor ízlés szerint,
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj,
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 teáskanál étkezési keményítő.

Elkészítése

  • A kimagozott meggyet feltesszük főni, annyi vízzel, hogy jól lepje el.
  • Főzni kezdjük, ízesítsük a fűszerekkel, cukrozzuk.
  • A citromból két vastag karikát vágjunk le, tegyük bele, nem kell sokáig főzni, szinte csak jól felforralni kell az egészet.
  • Közben elkeverjük a tejfölt a keményítővel, kevés forró levet vegyünk ki az alapból, azzal keverjük simára (hőkiegyenlítés).
  • Vegyük takarékra alatta a lángot, majd szűrőn át habarjuk be a tejfölös keverékkel, forraljuk ki simára, selymesre főzzük.
  • Keverjük folyamatosan közben, ha kész vízbe tesszük az edényt, lehűtjük, mehet a hűtőbe.
  • Jó hidegre hűtsük le.

Tálaláskor tejszínhabot, mentát vagy citromfüvet adhatunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok! 😋

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük