Fahéjas-cukros csemege dióból és mogyoróból

 
Bajor vagy bécsi csemegének vagy egyszerűen csak bécsi diónak hívják azt a finomságot, ami egyszerűen elkészíthető és akár ajándékba is kiváló. A fahéjas-cukros kényeztetés a diónak és a mogyorónak is nagyon jól áll.
 
 
 
fahéjas-cukros csemege dióból és mogyoróból, bajor csemege
 
 
A Balkonada blog találkozóján kaptam Farkas Ancsától egy jó nagy adagot a fahéjas finomságból. Természetesen amint megkóstoltam, rögtön elkértem a receptet. Ancsa a következő szavakat írta a recept mellé:  "Én karácsonyra kisebb tálkákba, vagy celofánzacskókba csomagolom, és elajándékozom. Nekem van hozzá saját dióm, mogyoróm. Jó étvágyat hozzá!".
 

Fahéjas-cukros csemege hozzávalói

  • 150 gr víz,
  • 300 gr mogyoró vagy dió,
  • 150 gr kristálycukor,
  • egy csapott teáskanál őrölt fahéj,
  • 1/2 teáskanál sütőport
 

Fahéjas-cukros csemege elkészítése

  • tedd egy jó nagy teflonserpenyőbe a vizet és a magokat és kezdd el főzni,
  • amikor már csak kevés víz van rajta, tegyél rá 150 gr kristálycukrot, egy csapott teáskanál őrölt fahéjat, és 1/2 teáskanél sütőport,
  • ekkor már nem hagyhatod magára egy pillanatra sem,
  • előbb nyúlós, nyálkás lesz, majd egyetlen pillanat alatt olyanná válik, mintha megszórták volna homokkal,
  • abban a pillanatban borítsd ki az előre odakészített sütőpapírra,
  • ha tovább hagyod, egy pillanat múlva elkezd fényesedni, karamellizálódni és akkor nem tudod visszacsinálni. 

 

Nagyon köszönöm Ancsának a remek csemege receptet!

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 124
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  
  • 124
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 − nyolc =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás