Fahéjas-cukros csemege dióból és mogyoróból

Bajor vagy bécsi csemegének vagy egyszerűen csak bécsi diónak is hívják azt a finomságot, ami egyszerűen elkészíthető és akár ajándékba is kiváló. A fahéjas-cukros csemege igazi kényeztető finomság. A diónak és a mogyorónak is nagyon jól áll a fahéj és a cukor együttese.
fahéjas-cukros csemege dióból és mogyoróból, bajor csemege
A Balkonada blog találkozóján kaptam Farkas Ancsától egy jó nagy adagot a fahéjas finomságból. Természetesen amint megkóstoltam, rögtön elkértem a receptet. Ancsa a következő szavakat írta a recept mellé:  “Én karácsonyra kisebb tálkákba, vagy celofánzacskókba csomagolom, és elajándékozom. Nekem van hozzá saját dióm, mogyoróm. Jó étvágyat hozzá!”.

Fahéjas-cukros csemege hozzávalói

  • 150 gr víz,
  • 300 gr mogyoró vagy dió,
  • 150 gr kristálycukor,
  • egy csapott teáskanál őrölt fahéj,
  • 1/2 teáskanál sütőport

Elkészítése

  • tedd egy jó nagy teflonserpenyőbe a vizet és a magokat és kezdd el főzni,
  • amikor már csak kevés víz van rajta, tegyél rá 150 gr kristálycukrot, egy csapott teáskanál őrölt fahéjat, és 1/2 teáskanél sütőport,
  • ekkor már nem hagyhatod magára egy pillanatra sem,
  • előbb nyúlós, nyálkás lesz, majd egyetlen pillanat alatt olyanná válik, mintha megszórták volna homokkal,
  • abban a pillanatban borítsd ki az előre odakészített sütőpapírra,
  • ha tovább hagyod, egy pillanat múlva elkezd fényesedni, karamellizálódni és akkor nem tudod visszacsinálni. 

Nagyon köszönöm Ancsának a remek csemege receptet!

Jó étvágyat!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 366
  • 254
  •  
  •  
  • 366
  •  
  • 254
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük