Egyszerű almás süti

A többször kipróbált és jól bevált süteményeket érdemes néha egy kicsit újragondolni. Ha tökéletes a tészta, elég csak egyszerűen a tölteléken változtatni és már is vadonatúj sütit kapunk. Wolf Márta a múltkori szilvás-finomság tésztáját most almával töltötte meg és ezzel egy teljesen új ízzel örvendeztette meg a családot. Az egyszerű almás süti nagy sikert aratott.

egyszerű almás süti

Egyszerű almás süti hozzávalói

Tésztához: 

  • 20 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 vaniliás cukor,
  • 5 dkg cukor,
  • 1/2 sütőpor,
  • 1 tojás.

Töltelékhez:

  • kb. 30-40 dkg alma,
  • 3-4 ek cukor,
  • kevés fahéj,
  • kevés citormlé

Egyszerű almás süti elkészítése

  • a tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk,
  • lehűtjük, hogy kicsit megkeményedjen és lehessen vele dolgozni, 
  • az almát meghámozzuk, lereszeljük, 
  • cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítjük,
  • állni hagyjuk, hogy levet eresszen,
  • finoman kinyomkodjuk,
  • a tészta felét sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodtam,
  • rárakom az almát,
  • a tészta másik felét óvatosan kinyújtom,
  • az almahalmot befedem a tésztával (nem baj, ha elszakad, úgysem fog látszódni),
  • 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15 percig sütöm,
  • porcukorral megszórom.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. 

+1 Tipp:

Éderné Biczó Ibolya egészségesebb változatban készíti. "Én ma sütöttem teljes kiőrlésű lisztből, laktózmentes tejföllel és vajjal csak tojássárgáját tettem bele."

Nagyon köszönöm a receptet Wolf Mártának és tanácsot Éderné Biczó Ibolyának!

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 152
  •  
  •  
  • 101
  •  
  •  
  • 152
  •  
  •  
  • 101
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 + nyolc =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás