Almáspite egyszerűen receptje

Almáspite egyszerűen receptjét kaptunk olvasónktól. Pont olyan finom, ahogy kinéz. Az egyik titka a sok almatöltelék. A többit pedig megtudod, ha végigolvasod.

Almáspite egyszerűen

“A tészta ugyan az, mint a meggyespitéjé, a tölteléket ugyanúgy készítjük elő, mint ahogy a meggyesét. Nagyon finom is. Nálunk nagyon menő, mert nagytepsivel sütök és mindig csak annyit vágunk belőle, amennyit akkor megeszünk . Így nem szárad meg a süti .👍🤪♥

Ugyanebből a tésztából szoktam sütni a diós és mákos lepényt is. Csak a cukros tölteléket 2-3 felvert tojásfehérjével elkeverem és elkenem a tésztán. Persze a mazsola sem maradhat ki a töltelékből és a citrom sem.Ez is nagyon finom és kiadás .👍♥” ajánlotta irénke.

Almáspite egyszerűen

Hozzávalók

Tésztához

  • 60 dkg liszt,
  • 15 dkg cukor,
  • 15 dkg vaj,
  • csipet só,
  • fél csomag sütőpor,
  • fél csomag szódabikarbóna,
  • 2 egész tojás,
  • egy kis doboz (175 g) tejföl.

Töltelékhez

  • 2 kg alma lereszelve, kicsavarva
  • 25 dkg cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 citrom leve,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 1 evőkanál őröltfahéj,
  • 1 csipet só,
  • 15 – 20 dkg őrölt keksz.

Tetejére kenéshez

  • 1 tojás

Elkészítése

  • A lisztet, a vajat, a cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük és jól elmorzsoljuk.
  • Hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt és összeállítjuk.
  • Amíg a töltelék elkészül, a hűtőbe rakjuk.
  • A töltelékhez a lereszelt, kifacsart almát nagy lábasban tűzhelyere tesszük.
  • Ha felforrósodik, hozzáadjunk a cukrot, a citrom héját és a kicsavart levét, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 evőkanál őrölt fahéjat, 1 csipet sót.
  • Ha összefort, a levét az őrölt kekszdarával sűrítjük, ami felszívja az alma levét. Ez megakadályozza, hogy kifolyjon a töltelék a tésztából.
  • Ha kihűlt, a tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk.
  • Az egyiket a kivajazott tepsi aljára tesszük, rárakjuk az almatölteléket, arra pedig a másik kinyújtott tészta kerül.
  • A tetejét tojással megkenjük.
  • Húsvillával megszurkáljuk, hogy a gőz kiszabaduljon.
  • Előmelegített sütőben 180°- on pirosodásig sütjük, ez kb 35-45 perc.

Jó étvágyat hozzá.👌♥

Nagyon köszönjük a receptet Bagányné Irénnek!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 645
  • 11
  •  
  •  
  • 645
  •  
  • 11
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + 15 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás