Ízekben gazdag csirkemellrolád receptje
A csirkemell készítésétől sokan írtóznak, mert túl száraznak tartják. Pedig megfelelően ízesítve és jó technikával elkészítve nagyon finom végeredményt kapunk. Az ízekben gazdag csirkemellrolád még a kétkedőket is meggyőzi.

Ízekben gazdag csirkemellrolád receptje
„Ízletes hozzávalókkal töltöttem be a kiterített csirkemell filét, fóliába csomagoltam, megsütöttem, megpirítottam….szeleteltem és aszalt paradicsommal ízesített krumplipürével kínáltam. Nagyon finom lett! 🙂 Ínyenc fogás 😉
Nem kell túl hosszan pepecselni az étellel: összerakni kell, becsomagolni és mehet a sütőbe.
A hozzávalókat, ízesítőket érdemes előre el – és odakészíteni, így gyorsabban tudunk haladni… 🙂 – kommentálta a receptet Illésné Nagy Mária.
Következzen a finom recept.
Hozzávalók (kb. 6 személyre)
- 2 darab egész csirkemellfilé + 1 fél csirkemellfilé
- só,
- bors,
- 10 szelet főtt sonka,
- 4 – 5 evőkanál ajvár,
- 15 dkg sajt (lehet füstölt is: Karaván vagy Gouda, Trappista, Edami…),
- 4 keményre főtt tojás,
- 2 közepes csemege uborka (savanyú),
- alufólia a csomagoláshoz.
Ízekben gazdag csirkemellrolád elkészítése
- Főzzük meg keményre a tojásokat (10 perc), hűtsük ki.
- Reszeljük le a sajtot, daraboljuk fel uborkát.
- A csirkemelleket felezzük el, lapjában is vágjuk ketté, sóval, borssal hintsük meg mindkét oldalát.
- Egy tálcára akkora alufóliát terítünk, hogy a feltekert roládot teljesen betudjuk majd csomagolni.
- A kettévágott csirkemelleket egymás mellé fektetjük, próbáljuk eligazítani, hogy a teljes felületet betakarjanak, (aki szeretné klopfolóval kicsit megütögetheti, én kézzel nyomogattam a szeleteket, hogy jobban egymáshoz simuljanak).
- Ráterítjük a sonkaszeleteket, ezt megkenjük alaposan ajvárral, reszelt sajtot szórunk rá, a főtt tojásokat apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, rászórjuk, és a csemege uborkát is kis kockákra feldaraboljuk, rászórjuk.
- Ha mindezzel megvagyunk, – szorosan, mint a bejglit – feltekerjük, majd az alufóliába becsomagoljuk. Két végét behajtjuk alá.

- Így helyezzük egy sütőedénybe (pl. jénai, mélyebb tepsi) 220 fokra melegített sütőbe tesszük, 35 percig sütjük, pároljuk.
- Ezután kicsomagoljuk (óvatosan, nehogy szétdőljön) levesszük a fóliát. A sütőtálban időközben
- összegyűlt, kifolyt pecsenyelével megöntözzük.
- Visszatesszük a sütőbe, immár fólia nélkül megpirítjuk, közben még 2x meglocsoljuk a pecsenyelével. Ha már szép pirosra sült, kb. 10 perc kell hozzá (nem kell ropogósra sütni, mert akkor kiszárad!) …elkészültünk.
- A sütőből kivesszük, letakarjuk egy darab fóliával és 10 percig pihentetjük.
- Ezután már gyönyörűen szeletelhető, darabolható egy jó éles kés segítségével.
Köretként krumplipürét készítettem, amit feldarabolt aszalt paradicsommal ízesítettem.
Különlegesen ízletes, finom fogás.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Tipp: Természetesen bármilyen más töltelékkel is elkészíthető, behelyettesíthető. Az ajvár nagyon finom ízt adott hozzá, ennek köszönhető (és a többi hozzávalónak), hogy nem kellett tovább ízesíteni, sem sózni, csupán a húst az előkészületeknél.
Érdemes elkészíteni, megízlelni.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!