Ízekben gazdag csirkemellrolád receptje

A csirkemell készítésétől sokan írtóznak, mert túl száraznak tartják. Pedig megfelelően ízesítve és jó technikával elkészítve nagyon finom végeredményt kapunk. Az ízekben gazdag csirkemellrolád még a kétkedőket is meggyőzi.

csirkemellrolád receptje

Ízekben gazdag csirkemellrolád receptje

„Ízletes hozzávalókkal töltöttem be a kiterített csirkemell filét, fóliába csomagoltam, megsütöttem, megpirítottam….szeleteltem és aszalt paradicsommal ízesített krumplipürével kínáltam. Nagyon finom lett! 🙂 Ínyenc fogás 😉
Nem kell túl hosszan pepecselni az étellel: összerakni kell, becsomagolni és mehet a sütőbe.
A hozzávalókat, ízesítőket érdemes előre el – és odakészíteni, így gyorsabban tudunk haladni… 🙂 – kommentálta a receptet Illésné Nagy Mária.

Következzen a finom recept.

Hozzávalók (kb. 6 személyre)

  • 2 darab egész csirkemellfilé + 1 fél csirkemellfilé
  • só,
  • bors,
  • 10 szelet főtt sonka,
  • 4 – 5 evőkanál ajvár,
  • 15 dkg sajt (lehet füstölt is: Karaván vagy Gouda, Trappista, Edami…),
  • 4 keményre főtt tojás,
  • 2 közepes csemege uborka (savanyú),
  • alufólia a csomagoláshoz.

Ízekben gazdag csirkemellrolád elkészítése

  • Főzzük meg keményre a tojásokat (10 perc), hűtsük ki.
  • Reszeljük le a sajtot, daraboljuk fel uborkát.
  • A csirkemelleket felezzük el, lapjában is vágjuk ketté, sóval, borssal hintsük meg mindkét oldalát.
  • Egy tálcára akkora alufóliát terítünk, hogy a feltekert roládot teljesen betudjuk majd csomagolni.
  • A kettévágott csirkemelleket egymás mellé fektetjük, próbáljuk eligazítani, hogy a teljes felületet betakarjanak, (aki szeretné klopfolóval kicsit megütögetheti, én kézzel nyomogattam a szeleteket, hogy jobban egymáshoz simuljanak).
  • Ráterítjük a sonkaszeleteket, ezt megkenjük alaposan ajvárral, reszelt sajtot szórunk rá, a főtt tojásokat apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, rászórjuk, és a csemege uborkát is kis kockákra feldaraboljuk, rászórjuk.
  • Ha mindezzel megvagyunk, – szorosan, mint a bejglit – feltekerjük, majd az alufóliába becsomagoljuk. Két végét behajtjuk alá.
  • Így helyezzük egy sütőedénybe (pl. jénai, mélyebb tepsi) 220 fokra melegített sütőbe tesszük, 35 percig sütjük, pároljuk.
  • Ezután kicsomagoljuk (óvatosan, nehogy szétdőljön) levesszük a fóliát. A sütőtálban időközben
  • összegyűlt, kifolyt pecsenyelével megöntözzük.
  • Visszatesszük a sütőbe, immár fólia nélkül megpirítjuk, közben még 2x meglocsoljuk a pecsenyelével. Ha már szép pirosra sült, kb. 10 perc kell hozzá (nem kell ropogósra sütni, mert akkor kiszárad!) …elkészültünk.
  • A sütőből kivesszük, letakarjuk egy darab fóliával és 10 percig pihentetjük.
  • Ezután már gyönyörűen szeletelhető, darabolható egy jó éles kés segítségével.

Köretként krumplipürét készítettem, amit feldarabolt aszalt paradicsommal ízesítettem.
Különlegesen ízletes, finom fogás.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Tipp: Természetesen bármilyen más töltelékkel is elkészíthető, behelyettesíthető. Az ajvár nagyon finom ízt adott hozzá, ennek köszönhető (és a többi hozzávalónak), hogy nem kellett tovább ízesíteni, sem sózni, csupán a húst az előkészületeknél.
Érdemes elkészíteni, megízlelni.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük