Sarkantyúkával laminált töltött tészta

A levesbetétként használt fűszernövényekkel laminált tésztáról még tavaly írtam. Most itt egy újabb színes recept, a sarkantyúkával laminált töltött tészta!

Sarkantyúkával laminált töltött tészta

Még nálunk is nagyon szépen virágzik a kerti sarkantyúka a kertben. A sarkantyúka igen könnyen nevelhető, igénytelen növény. Gyógynövény is, amit főleg antibiotikumként és fertőtlenítőként használnak. A konyhában leveleit is virágait is felhasználhatjuk, ehetőek és szép díszítő elemek is.

Az összes ehető növény közül ez tartalmazza a legtöbb luteint (45 mg/100 gr). Leveleit pikáns fűszeres ízük miatt salátaadalékként használják. A virág íze az édes borséra, illetve a retekére emlékeztet, főleg sajtokhoz, salátákhoz illik. Ecetes-sós lében tartósított bimbóinak íze a kapribogyóéhoz hasonlít. Csak nyersen fogyasztható: sütve-főzve vagy szárítva aromája elvész.

Sarkantyúkával laminált töltött tészta

„Még mindig csodásan virágzik, gondoltam belecsempészem a tésztába. A töltelék bolognai alapú, és egy egyszerű fokhagymás paradicsomos szószt kapott a végén.

Egyszerű tojásos házi tésztát készítettem. Szerencsére hozzájutottam házi tojáshoz. 10 dkg liszthez egy tojást teszek.

A begyúrt tésztára ráteszem a virágokat és együtt nyújtom ki.  Szépen belekerül a tésztába. Ezután csak megtöltöttem és kifőztem. Végül a szósszal meglocsoltam.

A sarkantyúkán kívül rengeteg mindennel lamináltam már. Rózsaszirommal színezni is lehet, mert “ húsosabbak” a levelek. Tavasszal például friss csalánból készítettem tésztát.

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Rendek-Forró Lídiának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük