Sarkantyúkával laminált töltött tészta

A levesbetétként használt fűszernövényekkel laminált tésztáról még tavaly írtam. Most itt egy újabb színes recept, a sarkantyúkával laminált töltött tészta!

Sarkantyúkával laminált töltött tészta

Még nálunk is nagyon szépen virágzik a kerti sarkantyúka a kertben. A sarkantyúka igen könnyen nevelhető, igénytelen növény. Gyógynövény is, amit főleg antibiotikumként és fertőtlenítőként használnak. A konyhában leveleit is virágait is felhasználhatjuk, ehetőek és szép díszítő elemek is.

Az összes ehető növény közül ez tartalmazza a legtöbb luteint (45 mg/100 gr). Leveleit pikáns fűszeres ízük miatt salátaadalékként használják. A virág íze az édes borséra, illetve a retekére emlékeztet, főleg sajtokhoz, salátákhoz illik. Ecetes-sós lében tartósított bimbóinak íze a kapribogyóéhoz hasonlít. Csak nyersen fogyasztható: sütve-főzve vagy szárítva aromája elvész.

Sarkantyúkával laminált töltött tészta

“Még mindig csodásan virágzik, gondoltam belecsempészem a tésztába. A töltelék bolognai alapú, és egy egyszerű fokhagymás paradicsomos szószt kapott a végén.

Egyszerű tojásos házi tésztát készítettem. Szerencsére hozzájutottam házi tojáshoz. 10 dkg liszthez egy tojást teszek.

A begyúrt tésztára ráteszem a virágokat és együtt nyújtom ki.  Szépen belekerül a tésztába. Ezután csak megtöltöttem és kifőztem. Végül a szósszal meglocsoltam.

A sarkantyúkán kívül rengeteg mindennel lamináltam már. Rózsaszirommal színezni is lehet, mert “ húsosabbak” a levelek. Tavasszal például friss csalánból készítettem tésztát.

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Rendek-Forró Lídiának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy − 13 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás