Tészta fűszernövényekkel és virágokkal

A legunalmasabb levest is feldobja, ha a levesbetétbe teszünk egy kis csavart, akarom mondani a kertünk színes, ehető növényeit. A tészta fűszernövényekkel és virágokkal ízesítve nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényezteti, a látványa a szemünknek és a lelkünknek is jót tesz.

Tészta fűszernövényekkel

Az ötlet és a kivitelezés Vas Sándorné olvasónktól származik: “Gyúrtam egy kis tésztát a kertünk fűszernövényeiből és virágaiból.”

Tészta fűszernövényekkel és virágokkal elkészítése

“A tésztát hagyományos módon készítettem. Majd kinyújtom a tésztát a géppel. Nem a legvékonyabbra, eggyel vastagabbra. Egy picit nedvesítettem rajta, rárakosgatom a leveleket, virágokat.

Majd ráborítottam a sima tésztalapot, egy üreset. Összenyomkodtam, nyújtófával egy kicsit átmentem rajta. Most két tésztalap van egymáson.

Óvatosan, így a kettőt együtt megint beleraktam a nyújtóba, és áthajtottam, aztán vékonyítottam. Van, hogy kicsit megnyújtja a szirmot, virágot, de csak még szebb lesz.”

Nagyon köszönjük Vas Sándornénak a kitűnő ötletet!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × 3 =