Tészta fűszernövényekkel és virágokkal
A legunalmasabb levest is feldobja, ha a levesbetétbe teszünk egy kis csavart, akarom mondani a kertünk színes, ehető növényeit. A tészta fűszernövényekkel és virágokkal ízesítve nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényezteti, a látványa a szemünknek és a lelkünknek is jót tesz.
Az ötlet és a kivitelezés Vas Sándorné olvasónktól származik: “Gyúrtam egy kis tésztát a kertünk fűszernövényeiből és virágaiból.”
Tészta fűszernövényekkel és virágokkal elkészítése
“A tésztát hagyományos módon készítettem. Majd kinyújtom a tésztát a géppel. Nem a legvékonyabbra, eggyel vastagabbra. Egy picit nedvesítettem rajta, rárakosgatom a leveleket, virágokat.
Majd ráborítottam a sima tésztalapot, egy üreset. Összenyomkodtam, nyújtófával egy kicsit átmentem rajta. Most két tésztalap van egymáson.
Óvatosan, így a kettőt együtt megint beleraktam a nyújtóba, és áthajtottam, aztán vékonyítottam. Van, hogy kicsit megnyújtja a szirmot, virágot, de csak még szebb lesz.”
Nagyon köszönjük Vas Sándornénak a kitűnő ötletet!
Jó étvágyat!