Király hurkája – különleges húsleves betét

You may also like...

4 hozzászólás

  1. Hollóné Takács Erzsébet szerint:

    Én az anyósomtól tanultam hasonló húsleves betétet , amit levesfasírtnak hívott és gombócok formájában bele kell főzni a levesbe. A csirke vagy tyúk mellét és a máját apróra elkaparom. Fűszereket : só, bors, apróra vágott fokhagyma, pici pirospaprikát teszünk bele, egy vagy két tojást és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy lehessen gombócokat formálni belőle és ne essen szét főzés közben. Aztán a már kész, kicsit forrásban lévő levesbe egyenként beletesszük és néhány perc főzés után már fogyasztható is. Nagyon jó ízt ad a húslevesnek.

  2. Ambi szerint:

    Nem tudom, de nekem fenntartásaim vannak a műanyag folpackot belefőzni a levesbe ??

    • Nagy Jucó szerint:

      Töltheted esetleg a tyúk nyakába is vagy gézbe, vászonba csomagolva is kifőzheted.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

12 − 9 =

*